Asparagina – influenţă şi surse

0

Asparagina este cunoscută ca fiind primul aminoacid izolat din surse naturale.

Acest aminoacid a fost izolat în 1806 din suc de sparanghel (de aici provine şi denumirea), de Pierre Jean Robiquet şi Louis-Nicolas Vauquelin.
AsparaginaAsparagina (asparagine) este un aminoacid neesenţial, cunoscut pentru rolul pe care îl are în biosinteza glicoproteinelor.

Sistemul nervos uman are nevoie de acest aminoacid pentru a se echilibra.

Asparagina creşte rezistenţa organismului la oboseală şi asigură funcţionarea corespunzatoare a ficatului.

Acest aminoacid poate fi produs de ficat şi este folosit în cadrul  celulelor pentru fabricarea proteinelor.

Asparagina este o parte importantă a proteinelor şi este implicată în transmiterea informaţiei la nivelul sistemului nervos şi în dezvoltarea neuronilor.

Este esenţială şi în biosinteza glicoproteinelor şi a aminoacizilor.

Deficienţa se manifestă prin incapacitatea organismului de a elimina ureea, depresie, confuzie şi dureri de cap.

Surse de asparagină
Cele mai importante surse de asparagină sunt: carnea de vită, pui, produse lactate, fructe de mare, peşte, ouă, sparanghel, soia, alune, nuci şi cereale integrale.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on February 25th, 2015 at 00:12,