Arginina – rol în organism
Arginina este un aminoacid neesenţial ce a fost descoperit în anul 1886 de catre Ernst Schulze.
Arginina are un rol important în diviziunea celulară, vindecarea rănilor, creşterea imunităţii şi eliberarea hormonilor.
Este un precursor al oxidului de azot ce este recunoscut pentru capacitatea sa de a dilata vasele de sânge.
Arginina (arginine) poate fi utilă şi în alte cazuri: gripă, presiune arterială ridicată, impotenţă, infertilitate masculină, infarct etc.
Multe persoane folosesc arginina pentru stimularea sistemului imunitar şi pentru creşterea performanţelor atletice.
Este un aminoacid folosit de persoanele care fac bodybuilding şi de cele care doresc o revenire rapidă dupa operaţie.
Acest aminoacid este eficient şi în tratarea persoanelor ce suferă de blocaje ale arterelor şi ajută pacienţii cu transplant de rinichi, trataţi cu ciclosporină.
Surse de arginină
Arginina se găseşte în: produse lactate, carne, peşte, fructe de mare, vânat, ouă, germeni de grâu, alune, nuci, seminţe de dovleac, seminţe de floarea soarelui, susan, boabe de soia etc.