E451 (ii) – trifosfatul pentapotasic

0

Trifosfatul pentapotasic este un aditiv alimentar din categoria trifosfaților și se mai numește și tripolifosfat pentapotasic.

Acesta are formula chimică K5O10P3, este comercializat sub formă de pudră sau granule, are pH de 9.2-10.1 și este foarte solubil în apă.

E451 (ii) este utilizat în alimente ca regulator de aciditate, emulsificator, sechestrant și stabilizator.

e451ii sau trifosfatul pentapotasicEfectele consumului de alimente ce conțin E451(ii)
Acest aditiv este periculos din cauza fosfaților în care se descompune. Aceștia sunt absorbiți mult mai bine de organism decât fosfații găsiți în mod natural în alimente.

Un nivel ridicat de fosfați în organism poate avea multe efecte negative, în special în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni renale sau cardiovasculare. Pentru mai multe informații despre efectele fosfaților puteți citi articolul despre trifosfatul de sodiu.

Trifosfatul pentapotasic este și o sursă de arsenic și plumb.

Nu este permis în alimente destinate copiilor și sugarilor.

Surse
E 451 (ii) se găsește în multe produse alimentare, în special în produsele fast food și semipreparate.

În afara industriei alimentare este utilizat în produse chimice destinate sectorului agricol, vopsea etc.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.