Genele și greutatea corporală

2

Puteți să dați vina pe genele dumneavoastră pentru greutatea pe care o aveți și pentru că acestea favorizează obezitatea, însă nu puteți să le învinuiți în ceea ce privește incapacitatea dumneavoastră de a scădea în greutate.

Este cunoscut faptul că purtătorii genei FTO au în medie cu trei kilograme mai mult decât persoanele nepurtătoare și un risc mai crescut de obezitate cu 70%.

Totuși, cercetătorii din cadrul Universității Newcastle au efectuat un studiu prin care au descoperit că purtătorii acestei gene pot slăbi la fel ca persoanele nepurtătoare (gena FTO nu împiedică pierderea kilogramelor în plus).

cantar electronic persoaneÎn cadrul studiului cercetătorii au analizat alte opt lucrări, numărul persoanelor analizate fiind de aproximativ 9500.

Astfel, nu mai puteți da vina pe gene (cel puțin nu pe FTO) atunci când nu reușiti să pierdeți în greutate. Studiul arată că urmând o dietă adecvată și un stil de viață sănătos vă ajută să ajungeți la greutatea dorită indiferent de moștenirea genetică.

Această descoperire este foarte importantă pentru că înseamnă că persoanele care poartă această genă pot slăbi prin metodele convenționale utilizate și de nepurtători.

În urma acestui studiu este necesară și o revizuire a recomandărilor emise de specialiștii în domeniu în cazul persoanelor ce poartă gena FTO.

Un alt aspect important este că descoperirea se aplică pentru toate persoanele purtătoare, indiferent de vârstă, sex și etnie.

Totuși, trebuie menționat faptul că studiile analizate au avut ca participanți în principal caucazieni și un număr mai mic de africani și hispanici și că mai trebuie studiat acest aspect și în cazul altor etnii.

Cauzele obezității sunt multe și complexe, însă au început să apară destule dovezi că moștenirea genetică, deși favorizează apariția obezității, nu împiedică pierderea kilogramelor în plus.

Astfel, indiferent de genele pe care le aveți, încercați să urmați un stil de viață sănătos, echilibrat și nu cred că veți avea mari probleme cu greutatea.

Surse
bjm.com
ncl.ac.uk

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

2 Comentarii

  1. Raspunde Pavel S 01/10/2016

    Ar trebui sa amintiti, macar in treacat, despre alimentele modificate genetic, aditivi alimentari, etc. care schimba metabolismul, dau dereglari ale glendelor endocrine,s.a.m.d.

    • Raspunde cesamancam.ro 12/10/2016

      Le amintim mereu. În foarte multe articole. Pe partea de modificate genetic nu am făcut nimic. Vom face și asta. Nu sunt nici pro nici contra MG pentru că trebuie să ma mai documentez și oricum din cât am citit până acum nu se poate generaliza – cam trebuie analizat produs cu produs. Sper să îmi fac timp să abordez și tema organismelor modificate genetic.

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.