Vaccinul cubanez împotriva cancerului pulmonar intră în teste clinice

2

În 2011 Institutul pentru Cancer Roswell Park (SUA) a început o colaborare cu cercetătorii din cadrul Centrului de Imunologie Moleculară (CIM) din Cuba.

Cel mai important pas al acestei colaborări este reprezentat de decizia de a realiza un test clinic în SUA pentru CIMAvax-EGF, un vaccin împotriva cancerului pulmonar, dezvoltat de cercetătorii din Cuba. Cercetătorii speră ca testul clinic să înceapă la finalul anului 2016 – începutul anului 2017.

vaccin cancer cubaCIMAvax-EGF este un vaccin împotriva cancerului pulmonar, dezvoltat de cercetătorii din Cuba. Este un tip de imunoterapie ce stimulează sistemul imunitar să lupte împotriva celulelor canceroase.

În cadrul acestui test clinic se va testa o terapie combinată între CIMAvax-EGF și nivolumab în cazul pacienților ce au fost deja tratați pentru cancer pulmonar.

CIMAvax-EGF blochează o proteină numită factor de creștere epidermic (FCE), proteină esențială în dezvoltarea celulelor canceroase.

Acest vaccin nu distruge direct celulele canceroase, dar le privează de FCE. Acest lucru conduce la împiedicarea dezvoltării și răspândirii celulelor canceroase. Fără FCE celulele nu se pot multiplica și mor.

Vaccinul este cuplat cu o proteină purtătoare ce stimulează suplimentar sistemul imunitar și declanșează producerea de anticorpi anti FCE. Acest lucru conduce la diminuarea cantității de FCE din sânge.

În cadrul acestui studiu vor fi incluși aproximativ 60-90 de participanți cu cancer pulmonar în stadiile IIIB/IV care a avansat pe parcursul sau după primul tratament convențional (chimioterapie). Pacienții vor primi și o doză de nivolumab.

Se estimează că testul va dura aproximativ trei ani și va avea un buget de aproximativ 2.4 milioane USD.

Peste 4000 de pacienți au fost tratați cu acest vaccin în diferite teste clinice. Rezultatele sunt promițătoare, arătând că vaccinul conduce la stabilizarea tumorilor, creșterea perioadei de supraviețuire și la îmbunătățirea calității vieții. Vaccinul este aprobat în Cuba, Bosnia și Herțegovina, Columbia, Paraguay și Peru.

Cercetătorii americani susțin că este posibil ca acest vaccin să fie eficient și în tratarea cancerelor de colon, cerebral, prostată, sân și pacreas și ar putea fi utilizat și pentru prevenirea lor.

Totuși, rezultatele testelor făcute până în prezent nu au făcut decât să arate că acesta prelungește viața pacienților cu câteva luni și îmbunătățește calitatea vieții. Încă nu s-a ajuns la remisie completă. Vom vedea ce rezultă și în urma acestui studiu, să sperăm că doar lucruri bune.

Studiul nu este încă deschis. Totuși, pentru a vedea criteriile de admitere / excludere puteți accesa link-ul de la finalul articolului. Pentru a vedea dacă sunteți eligibili puteți utiliza și acest chestionar. Chiar dacă acesta nu este deschis, veți fi puși pe o listă de așteptare și anunțați atunci când se deschide.

Având în vedere că testul nu este încă deschis ar trebui să continuați tratamentul actual. Nu vă opriți sau amânați tratamentul în așteptarea CIMAvax.

Surse
roswellpark.org

Print Friendly
advert

2 Comentarii

  1. Raspunde iiioo 18/04/2017

    Minciuni, se foloseste din 2008.

    • Raspunde cesamancam.ro 18/04/2017

      Este vorba de un test clinic ce va avea loc în SUA nu de utilizarea/testarea acestui vaccin în alte țări. Probabil vă referiți la momentul testării/utilizării în alte țări (probabil Cuba).

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.