Îngheţată de banane cu portocale şi mere
Îngheţata de banane cu portocale şi mere este un desert cu o aromă puternică de banane, dar şi cu aromă fină de portocale, mere şi vanilie. Se prepară foarte repede şi nu necesită un nivel ridicat de procesare.
Timp de execuţie 10 – 15 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
120
|
Glucide
|
23 g
|
Proteine
|
2.5 g
|
Lipide
|
2 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ca si celelalte reţete de îngheţată şi aceasta are un conţinut redus de calorii şi foarte multe vitamine şi minerale.
Ingrediente pentru opt porţii
– 200 grame banane feliate (doua banane medii);
– 200 ml suc de portocale (3 – 4 portocale);
– 150 grame mere feliate ( 2 mere);
– 300 ml lapte integral;
– 80 grame miere;
– un ou;
– un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se curaţă bananele şi se feliază, la fel se procedează şi cu merele. Se introduc la congelator şi se lasă până îngheaţă.
Pentru a obţine sucul de portocale se poate folosi un storcător clasic din sticlă. Trei – patru portocale sunt suficiente.
Se pun fructele şi sucul în blender împreună cu laptele şi se omogenizează bine.
Se adaugă mierea, oul şi zahărul vanilat şi se amestecă 1-2 minute.
Se introduce în congelator pentru câteva ore (minim 4), în recipiente acoperite.
Portocalele şi laptele trebuie ţinute la rece până în momentul adăugării în blender.
Opţional: pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă puteţi omogeniza intens, din 30 în 30 de minute, amestecul deja introdus la congelator.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de îngheţată de banane cu portocale şi mere sunt de 11-12 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Se scoate de la congelator cu 10 minute înainte de a fi servită.