Opusul unei diete Paleo – probabil cea mai indicată dietă pentru o viață îndelungată

0

Dieta săracă în proteine și bogată în carbohidrați ar putea fi cea mai eficientă în stimularea hormonului responsabil cu efectele benefice pentru prelungirea vieții și lupta împotriva obezității, se constată întrun studiu australian recent.

Acest studiu, care a fost publicat în ziarul Cell Metabolism (Metabolismul celular), oferă o imagine mai clară cu privire la rolul Factorului de creștere fibroblastic 21 (FGF21), așa-numit hormonul tinereții produs în principal în ficat.

Anterior, studiile au demonstrat că FGF21 are rol în reducerea senzației de foame, moderarea metabolismului, îmbunătățirea sistemului imunitar și prelungirea duratei vieții.

sandvici vegetarianÎn prezent, acesta este, de altfel, utilizat ca țință terapeutică pentru pacienții diabetici, însă se cunosc încă prea puține lucruri legate de modul în care acest hormon este activat și eliberat în organism.

În momentul de față, cercetători din cadrul Charles Perkins Centre de la University din Sydney au descoperit că dietele bogate în carbohidrați și sărace în proteine sunt cel mai bun mod pentru creșterea nivelului de FGF21 la șoareci.

În ciuda popularității dietelor Paleo bogate în proteine, cercetările noastre au demonstrat că exact opusul acestora ar putea fi cea mai bună modalitate de a îmbătrâni frumos și că o dietă bazătă pe un conținut sărac de proteine și bogat în carbohidrați este cel mai benefic pentru o sănătate bună la bătrânețe și longevitate, a menționat autorul principal al studiului, Dna. Samantha Solon-Biet.

Contextul nutrițional în care FGF21 se află la cel mai înalt nivel este dependent de echilibrul dintre proteine și carbohidrați, iar acest echilibru s-a dovedit important și cu privire la modul în care acest hormon ajută la controlul senzației de foame provocată de proteine.

Aceste descoperiri recente îi aduc tot mai aproape pe cercetători de a înțelege modul în care funcționează FGF21 și cum poate fi acesta folosit pentru a-i ajuta pe oameni să trăiască mai mult și să fie mai sănătoși.

Prezentul studiu a testat 25 de diete care variau în conținutul de proteine, carbohidrați, grăsimi și valoare energetică pe șoareci.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.