Vă place sarea? Vedeți ce poate face această furculiță electrică

0

Vești bune pentru iubitorii de alimente sărate. Cercetători ai Universității din Tokyo au inventat o furculiță ce imită gustul sării. Aceștia au făcut o furculiță ce imită gustul sării prin intermediul impulsurilor electrice pe care le generează.

Impulsurile electrice sunt activate prin simpla atingere a unui buton, ceea ce închide circuitul dintre degete, furculiță și limbă. Atunci când ionii de sodiu interacționează cu limba potentialul lor electric activează anumite structuri care transmit mesaje către creier.

Furculița electrică ținteste exact aceste structuri și le „păcălește” să trimită un semnal fals către creier.

furculita electricaMânerul furculiței conține o baterie reîncărcabilă ce asigură aproximaiv șase ore de funcționare pe încarcare.

Atunci când utilizatorul introduce furculița în gură, în timp ce apasă pe butonul de pe mâner, un anumit nivel de curent electric este aplicat la nivelul limbii, acesta generând gustul sărat. Prototipul a costat aproximativ 18 USD, fără prețul furculiței.

Un minus destul de mare al prototipului este faptul că se poate defecta dacă intră în contact cu lichide.

Conceptul a fost demonstrat încă din 2012, însă un produs ieftin și usor de utilizat a fost dezvoltat doar de curând.

Această furculiță este destinată persoanelor care din diferite cauze urmează o dietă cu un conținut scăzut de sodiu. Principala cauză a dietelor cu un conținut scăzut de sodiu este hipertensiunea.

Astfel, furculița electrică vă permite să vă bucurați de gustul sărat al alimentelor fără a vă afecta tensiunea.

De asemenea, intensitatea curentului electric poate fi modificată permițând consumatorului să își aleagă intensitatea gustului sărat.

Cercetătorii susțin că această furculiță poate imita și gustul acru, pe baza aceluiași mecanism. Totuși, cercetătorii avertizează că utilizarea furculiței la o intensitate mare a curentului electric produce un gust neplăcut, metalic.

Imitarea gustului dulce s-a dovedit a fi mult mai dificilă și mai trebuie să așteptăm până când prăjiturile fără zahăr sau îndulcitori vor fi dulci.

Aceleași cercetări au arătat că o mâncare condimentată generează un gust sărat mult mai rapid decât una fără condimente.

Astfel, persoanele care suferă de diferite afecțiuni probabil nu vor mai avea foarte mult de așteptat până când furculița electrică va fi lansată pe piață și se vor bucura din nou de o mâncare gustoasă fără efectele adverse ale sării.

Surse
nikkeibp.co.jp

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.