Deși frigiderul este probabil cel mai important electrocasnic dintr-o bucătărie și ne ajută să menținem alimentele pentru o perioadă mai lungă, există și anumite alimente ce nu trebuie introduse în frigider.

Introducerea acestora în frigider le poate altera / diminua aroma, opri coacerea, diminua valoarea nutritivă și uneori chiar grăbi alterarea.

Citiți în continuare pentru a vedea care sunt alimentele care trebuie ținute departe de frigider.

legume si fructeIerburile aromatice și condimentele
Introducerea ierburilor aromatice în frigider este o practică des întâlnită, însă nu și una corectă. Introducerea ierburilor în frigider grăbește alterarea lor.

Acestea pot fi ținute în bucătărie, într-un vas cu apă. Totuși, dacă doriți să le introduceți în frigider este indicat să le introduceți într-o pungă din plastic și să le puneți într-o zonă mai caldă a frigiderului.

Condimentele nu au nevoie de refrigerare. În plus, introducerea lor în frigider poate conduce la umezirea și alterarea lor.

Fructe
Fructele precum banane, mere, avocado, citrice, piersici, fructe de pădure, pepene tăiat, cireșe, prune și nectarine nu trebuie ținute în frigider pentru că își pierd aroma și textura. Bananele se altereaza mult mai repede în frigider.

Aceste fructe pot fi păstrate într-un coș aerisit, pe masa din bucătărie.

Dacă doriți să le consumați reci le puteți introduce în frigider cu 30-60 de minute înainte de consum.

Legume
Anumite legume precum cartoful, tomatele, ceapa, ardeiul și usturoiul nu se înțeleg foarte bine cu frigiderul. Acestea se înmoaie / alterează mai repede. În anumite cazuri frigiderul poate face ca acestea să mucegăiască mai repede.

Roșiile își pierd aroma dacă sunt ținute în frigider. În plus, își schimbă și textura. La fel și usturoiul.

Acestea pot fi depozitate într-un loc bine aerisit și răcoros, într-o pungă din hârtie sau libere. Pungile din plastic grăbesc alterarea lor.

Nu țineți cartofii împreună cu ceapa pentru că aceștia eliberează umezeală și anumite gaze ce pot conduce la putrezirea cepei.

Pâinea, făina, malaiul și cerealele
Congelarea pâinii este un procedeu bun, însă refrigerarea ei conduce la uscarea acesteia.

Făina, mălaiul și cerealele nu se păstrează la frigider pentru că în anumite cazuri acest lucru poate conduce la umezirea și mucegăirea lor. Pot fi păstrate foarte bine într-un loc uscat și răcoros.

Cafeaua
Cafeaua nu se ține la frigider pentru că pierde o parte din aromă. Aceasta se păstrează în recipiente închise ermetic.

Mierea
Refrigerarea face ca mierea să cristalizeze. Aceasta se păstrează la temperatura camerei, departe de lumina directă a soarelui.

În afară de alimentele de mai sus care pot suferi din cauza introducerii la frigider mai există și alte alimente care nu au nevoie de refrigerare (conservele, gemurile, dulceața, untul de arahide, oțetul, sosurile pe bază de oțet, murăturile, sosul de soia, alunele și fructele uscate etc.).

Astfel, respectarea celor de mai sus va conduce la alimente mai gustoase, prevenirea risipei alimentare cât și la câștigarea de spațiu în frigider.

Print Friendly, PDF & Email