FDA aprobă un nou medicament pentru tratarea eczemei

0

FDA a aprobat în data de 28 martie un tratament injectabil pentru dermatita atopică (eczemă), destinat adulților. Acesta se numește Dupixent (dupilumab).

Acest medicament a fost dezvoltat pentru persoanele care nu pot controla afecțiunea prin terapii locale și pentru cei care nu pot utiliza astfel de terapii.

Dupixent este un medicament injectabil ce se administrează sub piele. Ingredientul activ al acestui medicament este un anticorp (dupilumab) ce leagă o proteină (IL-4).

seringă medicament injectabilPrin legarea la această proteină, Dupixent inhibă răspunsul inflamator ce are un rol important în apariția dermatitei atopice.

Siguranța și eficiența acestui medicament au fost stabilite în trei studii clinice cu un număr total de 2119 adulți ce sufereau de dermatită atopică – medie spre severă și care nu puteau controla afecțiunea prin tratamente locale.

Participanții care au utilizat Dupixent au avut un răspuns bun (definit ca piele liberă sau aproape liberă de dermatită) și au observat și o reducere a mâncărimilor după 16 săptămâni de tratament.

Totuși, acest medicament nu vine lipsit de efecte secundare, unele destul de puternice. Printre efectele secundare produse de Dupixent se numără reacții la locul injecției, conjunctivită, reacții alergice severe și inflamarea corneei (keratită).

Dacă la nivelul ochilor apar simptome precum mâncărimi, roșeață, durere, schimbări de vedere trebuie să consultați imediat un medic specialist.

Siguranța și eficiența acestui medicament nu a fost cercetată în cazul persoanelor care suferă de astmă. Persoanele care urmează un tratament pentru astmă trebuie să consulte un medic specialist înainte de a utiliza Dupixent.

Surse
fda.gov

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.