Silicat de aluminiu și potasiu – E555

0

Silicatul de aluminiu și potasiu (E555) este un aditiv alimentar alb sau gri, ce se comercializează sub formă de pudră.

Acest aditiv este utilizat ca antiaglomerant în sare, lapte praf, înlocuitori de lapte sub formă de pudră, ouă pudră, făină, zahăr și produse cu zahăr etc.

e555 pudrăAntiaglomeranții funcționează prin absorbția umidității în exces sau prin „îmbrăcarea” particulelor astfel încât acestea să respingă particulele de apă.

E 555 este produs din potasiu, siliciu și oxigen.

De asemenea, conține și aluminiu, care deși este un mineral natural este foarte toxic pentru organismul uman, putând produce foarte multe afecțiuni.

Studiile au arătat că aluminiul afectează dezvoltarea sistemului nervos și a scheletului, favorizează apariția demenței, a bolilor Alzheimer și Parkinson, afectează dezoltarea fătului, produce afecțiuni renale și gastrointestinale etc.). Mai poate afecta și inima și articulațiile și poate produce dureri de cap.

Având în vedere că E555 conține aluminiu este recomandat să evitați alimentele ce conțin silicat de aluminiu și potasiu.

Nu consumați alimente ce conțin acest aditiv alimentar dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Această recomandare se aplică și copiilor.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.