Pasta de macrou este perfectă pentru situațiile în care vă grăbiți și doriți să mâncați repede ceva gustos, sănătos și sățios. Nu este greu de făcut și nici de mâncat :). Este bogată în proteine de calitate, grăsimi bune, calciu și alte minerale.

Pateul de macrou are și câteva grăsimi saturate, însă având în vedere cantitatea consumată și faptul că cercetările recente au arătat că un consum moderat de grăsimi saturate poate fi chiar benefic, acestea nu reprezintă o problemă.

În plus, față de produsele similare din comerț acestă pastă este mult mai „curată”.

Valorile nutritive de mai jos sunt fără pâine. Acestea se echilibrează dacă este inclusă și pâinea și eventual și niște legume.

Timp de execuţie 40-60 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/100 g
Calorii
322
Glucide
  4  g
Proteine
18  g
Lipide
26  g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pastă / pate de macrou
– 500 grame macrou;
– o cutie almette cu smantână;
– 50 grame unt nesărat (65%);
– patru roșii uscate la soare (în ulei) ;
– două linguri ketchup dulce sau picant (heinz nu are e-uri);
– trei lingurițe zeamă de lămâie;
– o linguriță cu sare (rasă);
– puțin piper.

Mod de preparare pastă / pate de macrou
Fierbeți macroul 15-20 minute. Eu am utilizat macrou proaspăt, însă puteți utiliza și congelat.

Lăsați să se răcească.

Separați carnea de oase și puneți în blender / robot de bucătărie / tocător de legume. Eu am utilizat un tocător de legume.

Adăugați almette, roșii deshidratate, ketchup, sare și piper, zeama de lămâie și untul. Untul trebuie lăsat puțin la temperatura camerei pentru a se înmuia.

Omogenizați bine până obțineți o pastă fină. Gustați și dregeți de sare și piper (dacă mai este necesar).

Puneți în borcănele și introduceți la frigider. Chiar dacă vi se pare că este cam moale, pasta de macrou se mai întărește la frigider și va semăna ca textură cu un pate din comerț.

pasta / pate de macrouCosturi
Pentru a obține aproximativ 400 grame pastă / pate de macrou costurile sunt cuprinse în intervalul 14-16 RON (prețuri 2016).

Print Friendly, PDF & Email