Paste cu somon

0

Pastele cu somon obținute în urma acestei rețete sunt foarte gustoase și pe alocuri chiar sanatoase :). Dacă aveți chef de o mâncare mai deosebită și ușor de făcut aceasta este perfectă. Pentru că se pare că tăiețeii de acest tip se umflă mai mult decat pastele normale, cantitatea de calorii este moderată chiar dacă acestea conțin smântână, cașcaval etc.

Încercați și nu veți regreta.

Timp de execuţie 30-35 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
549
Glucide
   41.2 g
Proteine
   27.1 g
Lipide
   30.8 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 5 porții de paste cu somon
– 250 grame paste făinoase (tăieței cu ou de tip tagliatelle);
– 300 grame somon proaspăt;
– 400 ml smântână 15%;
– 100 grame cașcaval afumat;
– 40 grame unt;
– o ceapă;
– patru caței de usturoi (românesc);
– pătrunjel (câteva frunze) sau mărar;
– două linguri de ulei de măsline;
– sare, piper.

Mod de preparere paste cu somon
Se pun pastele la fiert cu puțin ulei de măsline și sare. Aceste paste fierb foarte repede (aproximativ 4-5 minute).

Se scot, se scurg și se clătesc bine cu apă rece.

Se toacă usturoiul și ceapa și se călesc în unt și o lingură de ulei de măsline. Se adaugă somonul proaspăt taiat cubulețe mici și se prăjește câteva minute. Atenție la oasele din somon. Pentru a nu avea oase sau oase mai puține puteți alege file obținut din coada somonului.

Adăugați smântâna și amestecați bine. Puneți și piperul măcinat, sare, câteva frunze de pătrujel și 1/2 din cașcavalul afumat ras. Se amestecă bine până se topește cașcavalul. Sare trebuie destul de multă.

Adaugați pastele, amestecați și transferați într-un vas yena. Presărați restul de cașcaval peste și introduceți în cuptorul preîncalzit (200 ˚C) pentru aproximativ 8-10 minute, fără capac.

Puteți orna cu câteva frunze de pătrunjel sau cu mărar.

paste cu somonCosturi
Costurile pentru 5 porții de paste cu somon sunt de aproximativ 35- 37 RON (prețuri 2016).

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.