Somon cu legume la cuptor
Cu toţii ştim că peştele este o mâncare foarte sănătoasă şi că ar trebui să consumăm aproximativ două-trei porţii pe săptămână.
Somonul este este un peşte foarte gustos, cu un conţinut mare de nutrienţi precum acizi graşi omega 3, proteine de calitate şi minerale. Păcat că este atât de scump.
Mai jos găsiţi o reţetă destul de simplă pentru somon cu legume la cuptor. Poza nu este tocmai cea mai reuşită pentru că în general timpul este limitat şi încerc să nu pierd prea mult timp cu acestea. Totuşi, gustul este unul foarte bun.
Timp de execuţie 30-35 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
364
|
Glucide
|
6 g
|
Proteine
|
40 g
|
Lipide
|
20 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru patru porţii de somon cu legume la cuptor
– 4 medalioane de somon proaspăt (aproximativ 800 grame);
– un ardei roşu mare;
– o lămâie mică;
– o roşie medie;
– puţin pătrunjel;
– 4-5 căţei de usturoi;
– două linguriţe capere;
– 2-3 linguri ulei de măsline;
– piper, boia dulce, sare.
Mod de preparare somon cu legume la cuptor
Într-un castron mai mic amestecaţi uleiul cu piperul, boiaua, sarea, căţeii de usturoi zdrobiţi, pătrunjelul tocat şi zeama de la o lămâie mică şi amestecaţi bine.
Spălaţi medalioanele de somon, aşezaţi într-o tavă şi puneţi peste ele amestecul de mai sus.
Lasaţi la frigider pentru 1-2 ore.
Taiaţi julien ardeiul şi roşiile şi puneţi peste somon, dar şi între medalioane. La fel şi în cazul caperelor.
Încălziţi cuptorul la 180° C şi introduceţi somonul cu legume în cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Timpul depinde foarte mult de cuptor. Trebuie să aveţi grijă să nu uscaţi somonul. Astfel, pentru a elimina orice risc cred că este mai bine să încercaţi să îl lăsaţi doar 20 de minute.
Costuri
Costurile pentru patru porţii de somon cu legume la cuptor sunt de aproximativ 50-55 RON (preţuri 2016).
Mod de servire
Se serveşte cald, cu legume din tavă, lămâie, cartofi nature sau orice altă garnitură consideraţi.