Omletă cu somon la cuptor
Omleta cu somon la cuptor este o omletă altfel. Este mult mai mult de muncă decât în cazul unei omlete clasice, însă merită deranjul atât din punct de vedere al gustului cât și al aspectului.
Este o mâncare consistentă, cu multe calorii, o sursă bună de proteine, dar și de grăsimi bune. Are și un conținut moderat de grăsimi saturate, însă în contextul noilor descoperiri și al unei diete echilibrate, bogată în fructe, legume și alte alimente sănătoase, acestea nu prea contează.
Timp de execuţie 50-55 minute Complexitate medie
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
640
|
Glucide
|
28.3 g
|
Proteine
|
39.7 g
|
Lipide
|
40.8 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru patru porții de omletă cu somon
– 10 ouă;
– 500 grame cartofi;
– 200 grame somon;
– 200 grame cașcaval afumat;
– o ceapă mare;
– patru linguri de ulei de măsline;
– patru caței de usturoi;
– o legatură de pătrunjel;
– sare și piper.
Mod de preparare omletă cu somon
Se curață ceapa, usturoiul și cartofii. Se toacă mărunt ceapa și usturoiul și se taie în cuburi cartofii.
Se sparg ouăle și se pun într-un vas de yena și se omogenizează bine.
Se rade cașcavalul afumat.
Se călesc ceapa și usturoiul în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii și 200 ml apă și se amestecă bine. Se lasă pe foc cu capac pentru 5-10 minute și apoi se pune somonul (taiat cuburi). Se lasă aproximativ 5 minute fără capac până se înmoaie cartofii. Se amestecă ocazional. Atenție la oasele din somon. Pentru a nu avea oase sau oase mai puține puteți alege file obținut din coada somonului.
Se pune pătrunjelul tocat, piper și sare, se amestecă bine și se varsă conținutul în vasul de yena.
Se adaugă 2/3 din cașcavalul ras și se amestecă. Se presară restul de cașcaval peste.
Se introduce în cuptorul preîncălzit la 200 ˚C și se lasă descoperită 20-25 minute până când furculița iese curată.
Costuri
Costurile pentru patru porții de omletă cu somon la cuptor sunt de aproximativ 28-30 RON (prețuri 2016).
Mod de servire
Se servește caldă, cu salată de crudități sau cu salată de murături, capere etc.