Şniţel de pui

0

Şniţelul de pui nu este chiar un aliment sănătos (din cauză că este prăjit până se brunifică – se generează compuşi dăunători). Totuşi, este foarte gustos şi conţine multe substanţe nutritive. Dacă este consumat cu moderaţie face mai mult bine decât rău.

Faţă de reţetele clasice am încercat să utilizăm şi câteva ingrediente care să aducă un plus de substanţe nutritive (ulei de măsline, faină integrală, pătrunjel). Dacă doriţi să evitaţi grăsimile saturate puteţi înlocui untul cu ulei de masline, însă acest lucru va duce la o mică diferenţă de gust.

snitel de puiDacă doriţi reţeta de şniţele crocante puteţi urma acest link.

Timp de execuţie 45-50 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
226
Glucide
  16.1 g
Proteine
  20.4 g
Lipide
    8.9 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru zece porţii de şniţel de pui (10 bucăţi)
- 750 grame piept de pui dezosat;
- trei ouă;
- 100 grame faină integrală;
- 130 grame pesmet;
- 60 grame unt 65%;
- 60 ml ulei de măsline;
- o lingură de muştar;
- 1/3 – 1/2 legatură pătrunjel;
- o lingură ketchup dulce Heinz (nu conţine aditivi);
- boia dulce, piper, sare.

Mod de preparare şniţel de pui
Se porţionează şi se bate puiul până ajunge la o grosime de aproximativ 0,5 centimetri.

Se condimentează puiul cu sare, piper şi boia. Pentru a vă fi mai uşor puteţi amesteca cele trei ingrediente într-un vas separat, amestecaţi şi puneţi peste pui. Proporţiile le stabiliţi dumneavoastră în funcţie de preferinţe.

Puneţi făină integrală pe o farfurie intinsă, la fel şi în cazul pesmetului.

Bateţi cele trei ouă împreună cu muştarul, pătrunjelul tocat mărunt şi cu lingura de ketchup. Puneţi amestecul într-o farfurie mai întinsă.

Într-o tavă pentru cuptor puneţi hârtie ceruită.

Treceţi carnea prin făină, ou şi pesmet. Puneţi pe tava pregatită anterior.

Încălziţi o lingură de ulei de măsline şi o felie de 0,4-0,5 centimetri de unt (tăiată pe lăţimea pachetului de unt de 200 grame). Tigaia trebuie să fie suficient de mare pentru a putea praji două şniţele în acelaşi timp.

După ce s-a încins puţin amestecul din tigaie puneţi cele două şniţele şi lăsaţi la foc mediu până se brunifică uşor (la aragazul meu a durat aproximativ 2-3 minute). Întoarceţi pe partea cealaltă şi mai lăsaţi aproximativ 1-2 minute. După ce sunt gata transferaţi pe prosoape de bucătărie pentru a îndepărta excesul de grăsime.

Schimbaţi uleiul după fiecare prăjire. Spălaţi şi tigaia.

Repetaţi operaţiunile de mai sus până terminaţi de prăjit toate şniţelele de pui.

Vă recomandăm să consumaţi şniţelele în ziua în care sunt pregătite pentru că gustul nu mai este acelaşi în ziua următoare (încă sunt bune, însă nu la fel ca imediat după ce au fost făcute).

Costuri
Costurile pentru zece porţii de şniţel de pui sunt de aproximativ 22-25 RON (preţuri  2014).

Mod de servire
Se servesc calde cu piure de cartofi, salată etc.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea


opt − 1 =

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.