Dacă doriți să schimbați puțin textura șnițelelor normale puteți încerca această rețetă pentru a obține șnițele crocante fără să pierdeți din gustul celor normale. Din cauză că sunt prăjite până capătă culoarea maronie nu sunt tocmai sănătoase, însă consumate cu moderație au un impact pozitiv asupra organismului fiind bogate în proteine, grăsimi bune și minerale.

Pentru a diminua cantitatea de grăsimi saturate puteți renunța la utilizarea untului și îl puteți înlocui cu ulei de măsline, însă untul le face mai gustoase.

Timp de execuţie 45-50 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
254
Glucide
  19.2 g
Proteine
  20.5 g
Lipide
  10.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Dacă doriți rețeta clasică puteți urma acest link.

Ingrediente pentru zece porții de șnitel crocant
– 800 grame piept de pui fără oase;
– trei ouă de gaină;
– 100 grame faină integrală;
– 130-140 grame fulgi de porumb;
– 70 grame unt;
– 70 ml ulei de măsline;
– ½ legatură pătrunjel;
– o lingură muștar dulce;
– o lingură ketchup Heinz (nu conține E-uri);
– piper, sare, boia de ardei.

Mod de preparare șnițel crocant de pui (cu fulgi de porumb)
Tăiați pieptul de pui în zece bucăți și bateți carnea până obțineți o grosime de jumătate de centimetru.

Amestecați într-un vas mic boiaua, piperul și sarea. Proporțiile le decideți dumneavoastră, însă boiaua dulce ar trebui să reprezinte peste 50%. Condimentați puiul.

Făina și fulgii de porumb se pun pe două farfurii întinse. Se zdrobesc fulgii de porumb cu mâna (nu foarte mult).

Într-un vas separat se pun ouăle, muștarul, pătrunjelul și ketchup-ul și se omogenizează. Transferați amestecul pe o farfurie intinsă.

Puneți hartie de copt pe blatul mobilei sau pe o tavă.

Treceți șnițelele prin făină, ou și fulgi de porumb. Puneți pe hârtia de copt. Dacă fulgii nu stau foarte bine pe carne puteți pune șnițelele direct în tigaie (după ce urmați pașii de mai jos).

Într-o tigaie mare (suficientă pentru două șnițele crocante) puneți o lingură cu ulei și o felie de unt (0,5 centimetri grosime).

Lăsați să se topească bine untul (foc mediu) și puneți cele două șnițele. Lăsați până capătă o culoare ușor maronie (aproximativ 3 minute). Întoarceți și mai lăsați 1-2 minute.

Scoateți șnițelele crocante (cu fulgi de porumb) pe prosoape de bucătarie pentru a elimina surplusul de grăsime.

Pentru că uleiul se înegrește trebuie să îl schimbați după fiecare prăjire și să spălați bine tigaia.

Repetați instrucțiunile de mai sus până terminați toată carnea.

snitel crocantAvând în vedere că a fost prima dată când am gătit șnițele, am întâmpinat și o problemă – șnițelele nu au mai fost crocante a doua zi. Momentan nu am găsit un remediu, însă până data viitoare când voi găti încerc să găsesc o metodă ca acestea să rămână crocante. Dacă aveți sugestii le aștept cu plăcere.

Costuri
Costurile pentru zece porții de șnițel crocant de pui (cu fulgi de porumb) sunt de aproximativ 23-25 RON (prețuri 2014).

Mod de servire
Se servesc calde cu piure de cartofi, salată etc.

Print Friendly, PDF & Email