E 124 – Roșu ponceau 4R

0

Ponceau 4R  este un colorant alimentar sintetic care se adaugă pentru a da o culoare roșie produselor  alimentare. Acest colorant este de obicei sintetizat din petrol.

Alte nume populare pentru ponceau 4R sunt: roșu cosenila, violet SX, roșu alimentar 7 și E 124. În general este folosit sub denumirile ponceau 4R și E 124.
Rosu cosenila E 124Efectele consumului de alimente ce conțin ponceau 4R (E 124)
E124 produce reacții alergice persoanelor ce consumă alimente ce îl conțin. Predispuse reacțiilor alergice sunt persoanele ce sunt alergice la aspirină.

Ponceau 4R mai este reponsabil și pentru hiperactivitatea copiilor, pentru agravarea astmului și este considerat a fi cancerigen în multe țări.

Produce afecțiuni ale stomacului, ale vezicii urinare, ale măduvei osoase și ale colonului. Acest aditiv (E124) crește si aportul zilnic de plumb si aluminiu.

E 124 este interzis în țări precum Norvegia, Finlanda și din anul 2000 este interzis și în SUA.

La sfârșitul anului 2009 in Europa a fost redusă  doza zilnică admisa pentru ponceau 4 R de la 4 mg/kgc la 0.7 mg/kgc.

Alimente în care este prezent roșu ponceau 4R (E 124)
Ponceau 4R  este folosit pentru a induce o culoare roșie într-o varietate de produse alimentare, cum ar fi dulciuri, jeleuri, deserturi, fructe și conserve din fructe, prăjituri, produse de patiserie, supe instant, băuturi răcoritoare, băuturi la doză etc.

Print Friendly, PDF & Email

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

and last modified on September 24th, 2016 at 20:45,