Îngheţată cu fructe şi iaurt
Îngheţata cu fructe şi iaurt este un desert cremos, sănătos şi racoritor. Conţine o cantitate mare de vitamine, minerale şi antioxidanţi. Datorită iaurtului şi laptelui, această îngheţată este şi o sursă foarte bună de calciu.
Timp de execuţie 10-15 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
151
|
Glucide
|
23 g
|
Proteine
|
3.5 g
|
Lipide
|
5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Îngheţata cu fructe şi iaurt vă oferă toate aceste beneficii fără să conţină un numar mare de calorii.
Ingrediente pentru opt porţii
– 400 grame iaurt de bivoliţă şi oaie (Cedra);
– 250 ml lapte 3.5%;
– 150 grame miere;
– 100 grame vişine;
– 100 grame afine;
– 100 grame capşuni;
– 50 grame zmeură;
– un ou crud;
– un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Se pun ingredientele în blender şi se amestecă până când amestecul devine o pastă fină.
Se introduce la congelator pentru 12 ore în recipiente acoperite.
Pentru a evita formarea cristalelor de gheaţă fructele trebuie să fie congelate, iar celelalte ingrediente ale îngheţatei cu fructe şi iaurt trebuie ţinute la rece până în momentul folosirii.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de îngheţată cu fructe şi iaurt sunt de 14 – 16 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Se scoate de la congelator cu zece minute înainte de a fi consumată.