Ce este serina?

0

Serina este un aminoacid ce a fost obţinut pentru prima dată în 1865 din mătase.

Este un aminoacid implicat în biosinteza unor compuşi esenţiali în dezvoltarea corespunzatoare a organismului. De exemplu, este precursorul unor aminoacizi ca glicina şi cisteina.

Serina influenţează pozitiv activitatea catalitică a enzimelor digestive şi astfel stimulează absorbţia şi producerea compuşilor necesari organismului.
serinaSerina este un aminoacid neesenţial ce poate fi obţinut din alţi metaboliţi şi nu necesită preluarea din surse externe (alimente, suplimente nutritive).

Acest aminoacid are un rol important în sinteza fosfolipidelor, substanţe prezente în toate celulele organismului.

Serina este implicată în funcţionarea ADN şi ARN şi influenţează creşterea masei musculare.

Acest compus menţine sistemul imunitar la un nivel optim prin stimularea producerii de imunoglobuline şi anticorpi.

Triptofanul, un alt aminoacid, nu poate fi sintetizat în lipsa serinei. Lipsa triptofanului produce depresie, insomnie şi anxietate.

Surse de serină
Serina poate fi găsită în urmatoarele alimente: produse lactate, carne, ouă, peşte, soia,  susan, fasole şi alune.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Cod antispam *

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on August 30th, 2014 at 17:46,