Metionina a fost descoperită destul de târziu, în 1922, de J. H. Muller. Numele acestui aminoacid a fost dat însă de Odake trei ani mai tarziu, după ce a corectat formula greşită a colegului său (J. H. Muller) iar structura lui a fost descoperită peste încă trei ani de alţi doi cercetători.
metioninaMetionina este un aminoacid esenţial ce conţine sulf, care acţionează ca intermediar în sinteza fosfolipidelor.

Participă la detoxifierea ficatului, dar dacă nu este convertit corespunzător poate produce ateroscleroză.

Acest aminoacid furnizează organismului sulf şi alte substanţe necesare dezvoltării corespunzătoare. Sulful este un element foarte important pentru că în lipsa lui corpul nu poate produce anumiţi antioxidanţi.

Metionina este folosită pentru tratarea depresiei, inflamaţiilor, bolilor de ficat, dezechilibrului hormonal estrogen / progesteron şi durerilor musculare.

Surse de metionină
Cantităţi mari de metionină (methionine) pot fi găsite în ouă, susan, peşte, carne, cereale integrale, seminţe de dovleac. Legumele, fructele şi leguminoasele (mazăre, fasole, linte, soia, năut) conţin cantităţi mici de metionină şi de aceea procurarea acestui aminoacid poate fi dificilă în cazul vegetarienilor.

Nu este indicat un consum mare de metionină pentru că aceasta are şi efecte adverse grave şi astfel încercaţi să nu consumaţi suplimente ce conţin acest aminoacid şi să îl procuraţi doar din alimente.

Print Friendly, PDF & Email