Triptofanul a fost descoperit în anul 1901 de Frederick Hopkins.

Acest aminoacid este cunoscut ca fiind esenţial în biosinteza enzimelor, proteinelor, serotoninei (neurotransmiţător), melatoninei (neurohormon), vitaminei B3 etc.

Triptofanul este folosit pentru tratarea insomniei, anxietăţii, depresiei şi sindromului premenstrual. Este folosit şi ca suport pentru persoanele care încearcă să renunţe la fumat.

Acest aminoacid este un foarte bun somnifer natural pentru că favorizează biosinteza serotoninei şi a melatoninei.

Triptofanul poate diminua durerile cronice şi poate influenţa pozitiv comportamentul obsesiv, violent, impulsiv şi dependenţa.
triptofanDiferite studii au arătat ca triptofanul (tryptophan) poate trata, în mod eficient, depresiile produse de schimbarea anotimpurilor.

Alimentele bogate în triptofan nu pot creşte singure nivelul de serotonină de la nivelul creierului. Pentru a face acest lucru este necesar ca după masa de seară să consumaţi 30-50 de grame de alimente bogate în glucide.

Glucidele favorizează trecerea triptofanului din sange în creier, unde acesta poate creşte nivelul de serotonină şi astfel vă poate ajuta să aveţi un somn liniştit.

Surse de triptofan
Triptofanul este un aminoacid esenţial şi poate fi procurat doar prin intermediul alimentelor şi suplimentelor alimentare.

Poate fi obţinut din urmatoarele surse animale sau vegetale: lapte, creveţi, brânză, peşte, curcan, pui, ouă, boabe de soia, alune, banane şi curmale.

Print Friendly, PDF & Email