Despre treonină

0

Treonina este ultimul aminoacid descoperit. Acesta a fost descoperit de William Cumming Rose în anul 1935.

Treonina are un rol important în sprijinirea sistemului imunitar prin participarea la producerea anticorpilor.

Acest aminoacid se găseşte în cantităţi importante la nivelul sistemului nervos central şi este util în tratarea diferitelor tipuri de depresie.

Treonina participă la sinteza glicinei şi serinei, aminoacizi care ajuta la sintetizarea colagenului şi elastinei.

Pentru că participă la formarea colagenului şi elastinei, treonina (threonine) are un rol important în intreţinerea pielii şi articulaţiilor.
treoninaTreonina este importantă şi în asimilarea altor substanţe nutritive, facilitând absorbţia acestora.

În plus, acest aminoacid previne osteoporoza, participa la formarea smalţului dentar şi grabeşte vindecarea organismului după accidentări sau operaţii.

Treonina reacţionează cu acidul aspartic şi cu metionina şi astfel ajuta ficatul să digere grăsimile, reducând nivelul de lipide de la nivelul acestuia.

Acest aminoacid este folosit şi în tratamentul sclerozei multiple, boală ce afectează sistemul nervos şi muşchii.

Surse de treonină
Treonina este un aminoacid esenţial, vital pentru sănătate, nu poate fi sintetizat de organism şi trebuie preluat din surse alimentare.

Cantităţi mari de treonină se găsesc în carne, produse lactate şi ouă. Vegetarienii pot obţine acest aminoacid din germeni de grâu, alune, nuci, mazăre şi fasole.

Print Friendly, PDF & Email

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

and last modified on February 24th, 2015 at 23:57,