Pentru ca mi-au plăcut hamburgerii din carne de vită făcuţi anterior am zis să încerc şi hamburger din carne de porc să văd care este diferenţa. Am avut parte de o surpriză plăcută în sensul că aceştia mi s-au părut mai suculenţi şi mai gustoşi decât cei din carne de vită. După ce am scris reţeta am realizat că diferenţa a fost dată de ceapă şi de ou, care se găsesc în aceeaşi cantitate ca în hamburgerii de vită, la o cantitate mult mai mică de carne.

Mulţi vor spune că aceştia nu se mai numesc hamburgeri pentru că sunt făcuţi din carne de porc. Consider ca acest aspect nu este ceva ce ar trebui să vă oprească să faceţi o mâncare foarte gustoasă.

Timp de execuţie 60-90 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
449
Glucide
32 g
Proteine
33 g
Lipide
21 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Doar chiftelele pentru hamburger au 213 calorii, 13 grame lipide, 21 grame proteine şi trei grame glucide.

Ingrediente pentru trei porţii de hamburgeri din carne de porc

Pentru chiftele
– 340 grame carne tocată de porc mai grasă (pulpa etc.);
– un ou;
– o ceapă mică;
– ulei de măsline;
– piper;
– pătrunjel;
– sare.

Pentru hamburgeri
– 3 chifle cu susan;
– o roşie mare;
– 100 grame caşcaval;
– salată verde, castraveţi muraţi (opţional).

Mod de preparare hamburgeri din carne de porc
Se rade ceapa pe răzătoarea mică, se toacă 10-20 frunze pătrunjel şi se amestecă cu celelalte ingrediente necesare realizării chiftelelor din carne de porc. Se amestecă bine şi se formează cu mâna trei chiftele groase de aproximativ 1-1.5 centimetri.

Peste ele se pune foarte puţin ulei de măsline şi se pun la frigider pentru aproximativ o oră.

Chiftelele se pot găti pe orice suprafaţă antiaderentă foarte bine încinsă. Acestea se pun pe suprafaţa antiaderentă cu partea pe care s-a pus ulei de măsline, se lasă la foc mediu 3-4 minute, se unge cu ulei şi cealaltă parte, se întorc şi se mai lasă 3-4 minute. Pentru a obţine o gătire uniformă trebuie să presaţi usor chiftelele.

După ce întoarceţi prima dată chifteaua aşteptaţi două minute, puneţi peste ea o felie de caşcaval (afumat sau nu) şi lăsaţi până începe să se topească uşor. Daca nu începe să se topească puteţi utiliza un capac pentru a ridica temperatura de la suprafaţa caşcavalului (capacul se ţine deasupra vasului, la distanţă de acesta).

Spălaţi şi ştergeţi bine vasul utilizat după fiecare prăjire. Dacă utilizaţi o tigaie vă recomand să nu prăjiţi mai mult de două chiftele în acelaşi timp pentru că este posibil să nu se prăjească suficient.

Chifla se taie în două şi se rumeneşte pe partea interioară. Se pune chifteaua cu caşcaval, 2-3 felii de roşie, sos (opţional), salată (opţional), rondele de castraveciori muraţi (opţional), rondele de ceapă (opţional).

hamburger din carne de porcCosturi
Costurile pentru trei porţii de hamburger din carne de porc sunt de aproximativ 10-12 RON (preţuri 2015).

Mod de servire
Se servesc calzi, imediat după ce au fost făcuţi.

Print Friendly, PDF & Email