O rețetă foarte simplă și rapidă și o mâncare foarte gustoasă. Merită încercată pentru că are un gust deosebit. Încercați să utilizați ardeii de mai jos sau unii similari, foarte cărnoși.

Este destul de densă din punct de vedere al nutrienților (sățioasă), cu o cantitate mare de proteine, dar și de grăsimi. Aproximativ 50% din cantitatea de grăsimi provine din uleiul de măsline. Este o mâncare ce are și un conținut decent de minerale, vitamine și antioxidanți.

Timp de execuţie 50-60 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porție
Calorii
 294
Glucide
  10 g
Proteine
  23 g
Lipide
  18 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru patru porții
– 300 grame carne tocată de pui sau curcan;
– 2 ardei mari California (400 grame net);
– 200 grame smântână 12%;
– 70 grame cașcaval sau parmezan;
– 4-5 linguri de sos de roșii dulce – acrișor sau ketchup (de exemplu Heinz);
– două linguri ulei de măsline;
– o linguriță boia dulce afumată;
– ½ linguriță sare;
– ¼ linguriță piper.

Mod de preparare bărcuțe din ardei cu carne și cașcaval
Se curăță de semințe și se taie ardeii sferturi.

Se rade pe răzătoarea mică parmezanul sau cașcavalul.

Se pune uleiul de măsline la încins, se adaugă carnea și se amestecă.

Se adaugă piperul, sarea, boiaua afumată și se amestecă bine pentru a mărunți carnea și include condimentele.

Se lasă pe foc mic-mediu până când scade și se adaugă sosul de roșii. Se mai tine pe foc 2-3 minute și se ia. La final carnea trebuie să nu mai fie roșie și să fie separată în bucățele mici.

Se preîncălzește cuptorul la 180 ◦C și se pune o foaie de copt în tavă.

Se adaugă ardeii în tavă și se pune carnea în bărcuțele din ardei. Peste ea se pune cu încredere cașcaval sau parmezan.

bărcuțe din ardei CaliforniaSe introduce la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute, pe treapta de mijloc. Să vă mai uitați din când în când la ei să nu se ardă (se vede foarte bine la cașcaval).

Se servesc cu smântână pe deasupra.

Valorile nutritive din tabelul de mai sus includ și 50 grame smântână / porție.

barcute din ardei cu carne de puiCosturi
Costurile pentru patru porții de bărcuțe din ardei cu carne sunt de aproximativ 16-20 RON (prețuri 2016).

 

Print Friendly, PDF & Email