Această rețetă este un mix între rețeta de aici și cea de aici. Tocănița de pui cu ardei și ciuperci este o mâncare foarte gustoasă, cu un număr redus de calorii și cu un conținut mare de nutrienți (în special proteine, fibre și antioxidanți).

Timp de execuţie 120-140 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
217
Glucide
15.7 g
Proteine
20.3 g
Lipide
8.1 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru nouă porții de tocăniță de pui cu ardei și ciuperci
– 700 grame piept pui (file interior);
– 700 grame ardei roșu (eu am folosit și verde pentru că nu aveam suficient roșu);
– 500 grame ciuperci (400 fără codițe);
– 1.5 kilograme roșii proaspete;
– trei cepe roșii;
– 50 ml ulei de măsline;
– o legătură pătrunjel;
– o lămîie (zeama);
– două lingurițe muștar;
– piper (după gust);
– sare (după gust).

Mod de preparare tocăniță de pui cu ardei și ciuperci
Se toacă ceapa mărunt și se călește.

Se curăță roșiile de pieliță, se toacă și se pun peste ceapă, împreună cu 150 ml apă.

Se lasă la foc mediu cu capac pentru 25 minute. Când au mai fiert încercați să le zdrobiți.

Spălați și tăiați ciupercile (eu le-am pus fără piciorușe, dar le puteți utiliza și pe acestea).

Spălați și tăiați cuburi ardeiul. La fel și puiul.

Puneți ciupercile, ardeiul, puiul, sarea, piperul și 300 ml apă peste roșii și ceapă.

Se fierbe cu capac 25 minute.

Se ia capacul, se pune ½ legătură pătrunjel, se lasă 10 minute și se pune pătrunjelul rămas, zeama de la o lămăie și cele două lingurițe de muștar.

Se lasă pe foc aproximativ 5 minute, se drege de sare și piper și cam gata.

tocanita de pui cu ardei și ciuperciCosturi
Costurile pentru nouă porții de tocăniță de pui cu ardei și ciuperci sunt de aproximativ 28-32 RON (prețuri 2017).

Print Friendly, PDF & Email