Această reţetă de îngheţată de banane este foarte simplă, rapidă şi sănătoasă. Conţine doar patru ingrediente şi nu necesită timp petrecut la congelator. Toate ingredientele folosite la realizarea acestei reţete sunt naturale 100%.

Timp de execuţie 10-15 minute
Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
205
Glucide
30 g
Proteine
6 g
Lipide
7 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Această îngheţată de banane furnizează o cantitate importantă de proteine, grăsimi, glucide de calitate şi minerale ca seleniu, zinc, magneziu, fier, calciu şi fosfor, cu un aport caloric foarte scăzut.

Ingrediente pentru două porţii
– 2 banane mici, decojite şi feliate (200 g);
– 90 – 100 ml lapte integral;
– o linguriţă de miere;
– 20 grame fistic, decojit şi tăiat în 3-4 bucăţi.
inghetata de banane cu fisticMod de preparare
Bananele se curăţă, se feliază şi se lasă la congelator până îngheaţă – câteva ore (feliile trebuie sa nu fie lipite între ele). Se decojeşte fisticul şi se lasă căteva minute în apă pentru a elimina sarea, apoi se scoate, se scurge şi se taie în patru.

După ce au îngheţat, bananele se scot, se pun în blender, peste ele se toarnă o linguriţă de miere şi cei 100 ml de lapte (rece), se lasă la blender până se formează o pastă densă.

Amestecul se pune în vase de sticlă ce au stat cinci minute la congelator şi se presară fisticul tocat. Se serveşte imediat!

Fisticul poate fi înlocuit şi cu nuci, nuci coapte, alune de pădure, migdale etc.

Opţional: după ce a fost pusă în vase poate fi lăsată la congelator 4-5 minute.

Costuri pentru două porţii
Costurile pentru două porţii de îngheţată de banane cu fistic ajung la 7-8 RON (preţuri 2013).

Print Friendly, PDF & Email