Cum până acum am făcut hamburger din carne de porc și hamburger din carne de vită și mi-au ieșit destul de bine (zic eu), m-am gandit că ar fi bine să încerc și unul cu carne de pui.

Nu prea îmi venea să încerc pentru că în general cei din carne de pui sunt destul de uscați și fără prea mult gust.

Surprinzător, cei făcuți conform rețetei de mai jos au ieșit destul de gustoși și suculenți. Merită să încercați, măcar așa de curiozitate.

Timp de execuţie 60-90 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porție
Calorii
330
Glucide
4 g
Proteine
34.5 g
Lipide
19.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Doar chiftelele au 218 calorii, 27.8 grame proteine, 11.4 grame lipide și un gram glucide.

În tabel aveți caloriile fără chifle (tabelul conține cașcavalul și celelalte ingrediente) pentru că acestea diferă foarte mult de la un producător la altul și astfel numărul de calorii poate varia destul de mult.

În general chifla mai poate adăuga undeva la 100-120 calorii (în principal din glucide).

Ingrediente pentru 4 porții de hamburger din carne de pui

Pentru chiftele
– 500 grame piept de pui dezosat, fără piele;
– o ceapă roșie, mică;
– un ou;
– 30 grame unt 60%;
– o lingură ulei de masline;
piper;
sare.

Pentru hamburger
– 4 chifle cu susan;
– 120 grame cașcaval, afumat sau nu;
– o roșie;
– castraveți murați;
– salată (opțional);
– sos (opțional).

Mod de preparare hamburger din carne de pui
Se curăță ceapa și se rade pe răzătoare mică (veți vărsa câteva lacrimi pentru această mâncare :)).

Puneți oul crud, carnea tocată, piperul și sarea peste ceapă.

Topiți untul și adăugați peste și amestecați bine.

Formați cu mâna patru chiftele plate (cred că au grosimea de aproximativ un centimetru).

Puneți într-un vas, ungeți chiftelele pentru burgeri cu puțin ulei de măsline și lăsați la frigider 30-60 minute.

Se scot de la frigider și se pun la prăjit într-o tigaie antiaderentă, pe partea pe care ați uns cu ulei de măsline.

Eu am avut ceva probleme cu scoaterea lor din vas pentru că au ieșit cam moi. Dacă pățiți la fel nu este o problemă pentru că se pot reface în câteva secunde.

Lăsați câteva minute la foc mediu pe această parte și apoi întoarceți pe partea cealaltă.

Când considerați că mai au 2-3 minute până sunt gata puneți cașcavalul peste și acoperiți cu un capac pentru a grăbi topirea cașcavalului. Aveți grijă să se facă și în interior.

Nu trebuie să vă grăbiți. Dacă vi se pare că se ard sau că se fac prea repede puteți să dați focul mai încet.

În acest timp, într-o altă tigaie trebuie să prăjiți puțin chifla (cele două jumătăți). Vedeți să nu o ardeți.

Pe chifla prăjită se adaugă chifteaua pentru burger cu cașcaval, se taie rondele roșia și castravetele și se adaugă. Se pune și cealaltă jumătate de chiflă.

Opțional mai puteți adauga și salată sau sos.

burger din carne de puiCosturi
Costurile pentru patru porții de hamburger (burgeri) din carne de pui sunt de aproximativ 16-20 RON (prețuri 2017), în funcție de ingredientele utilizate.

Mod de servire
Burgerii se servesc imediat după gătire.

Print Friendly, PDF & Email