Paste la cuptor cu cartofi dulci

0

Pastele cu cartofi dulci pot fi considerate atât desert cât şi fel de mâncare principal. Astfel, pot fi consumate oricând.

Cartofii dulci sunt a doua cea mai bună sursă de betacaroten (după morcovi) şi astfel această mâncare este bogată în betacaroten (este transformat de organism în vitamina A). De asemenea, pastele cu cartofi dulci sunt şi o sursă bună de proteine şi grăsimi bune.

Atenţie la conţinutul de calorii şi de glucide! Acesta este destul de mare şi din această cauză vă recomandăm să nu consumaţi această mâncare de mai mult de trei ori pe săptămână.

Timp de execuţie 100 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
 455
Glucide
  58 g
Proteine
  13 g
Lipide
  19 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii
- 230 grame tagliatelle (preferabil integrale);
- 500 – 600 grame cartofi dulci (după coacere rezultă aproximativ 350 grame de piure);
- 150 grame smântână 12%;
- 150 grame gem de caise;
- 40 grame unt;
- două ouă mari;
- două albuşuri;
- 80-100 grame miez de nucă;
- o linguriţă sare.

Mod de preparare paste cu cartofi dulci
Cartofii dulci se spală, se taie în două şi se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 °C pentru aproximativ o oră. Se întorc după primele 30 de minute.

Puneţi la fiert pastele împreună cu puţin ulei de măsline, lăsaţi 8-10 minute sau conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Într-un vas sau în blender puneţi ouăle, albuşurile, smântâna, sarea şi gemul de caise. După ce s-au facut cartofii dulci scoateţi cu o lingură miezul şi puneţi peste celelalte ingrediente. Omogenizaţi bine.

Scoateţi pastele într-o strecuratoare şi scurgeţi bine.

Adăugaţi amestecul obţinut anterior într-un vas yena şi adaugaţi pastele. Omogenizaţi bine până când pastele sunt acoperite de amestec.

Puneţi capacul şi introduceţi la cuptor pentru 30 de minute la 180 °C.

Lăsaţi câteva minute la răcit înainte de servire.

paste cu cartofi dulciCosturi
Costurile pentru şase porţii de paste la cuptor cu cartofi dulci sunt de aproximativ 18-20 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se servesc calde cu miez de nucă bucăţi pe deasupra.

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea


trei + 1 =

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.