Pui la cuptor cu sos de roșii

0

Puiul la cuptor cu sos de roșii este o rețetă care durează până o faceți, dar la final merită. Este foarte ușor de făcut – durează mult doar pentru că trebuie să stea mult la cuptor.

Totuși, o variantă mai facilă și din punctul meu de vedere mai gustoasă este puiul la sticlă. Le puteți încerca pe amândouă.

Valorile nutritive de mai jos nu iau în calcul decât parțial nutrienții din piele (este recomandat să nu o consumați). Are un conținut măricel de grăsimi și astfel recomandăm să o consumați mai rar.

Timp de execuţie 4-5 ore Complexitate redusă
Valori nutritive/porție
Calorii
490
Glucide
  17 g
Proteine
  39 g
Lipide
  29 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

 Ingrediente pentru 5 porții de pui la cuptor cu sos de roșii
– un pui grill de 1.5 kg sau 5 pulpe întregi (cu os și piele);
– două linguri ulei de măsline;
– două cutii rosii cuburi de 400 ml;
– 50 ml oțet de vișine;
– 100 ml vin roșu demidulce;
– o ceapă roșie;
– o căpățână usturoi;
– 4-5 foi de dafin;
– o legătură pătrunjel;
– 50 grame unt 65%;
– 2 linguri miere;
– ½ linguriță boia afumată;
sare și piper după gust.

Mod de preparare pui la cuptor cu sos de roșii
Deși eu am utilizat un pui grill pentru această rețetă, recomand să utilizați doar pulpe. Acestea ies mult mai gustoase decât pieptul. Dacă totuși doriți să utilizați pui grill – eu am utilizat doar pulpele întregi și pieptul întreg (spatele și aripile merg foarte bine pentru o supă de pui). Pieptul se pune cu pielea în sus, iar pulpele cu partea exterioară în sus.

În continuare vom merge pe varianta de rețetă cu pulpe de pui în sos de roșii.

Într-un vas se amestecă roșiile cu oțet, vin, sare, piper, boia afumată, miere, ulei de măsline, usturoi zdrobit și cu pătrunjel tocat. Se adaugă și foile de dafin.

Tot amestecul se pune într-o tavă – eu am folosit o tavă de 30/20 si aproximativ 4-5 cm înălțime.

Se taie ceapa în rondele mai groase și se distribuie uniform în tavă.

Se așează pulpele de pui cu partea superioară în sus. Pe fiecare pulpă de pui se pune un cubuleț de unt. Dacă lichidul acoperă pulpele, puteți pune untul direct în tavă.

Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 130 ◦C (la unele cuptoare este valoarea minimă). Se lasă aproximativ 4 ore.

Se mai ung pulpele cu sos din când în când – prima dată cam la o oră și apoi cam din 30 în 30 de minute.

Când ungeti pulpele puteți amesteca puțin și în sos (dacă se poate).

Dacă nu îl consumați pe tot la o masă trebuie să scoateți frunzele de dafin.

pui cu sos de roșii la cuptorCosturi
Costurile pentru 5 porții de pui la cuptor cu sos de roșii sunt de aproximativ 28-30 RON (prețuri 2017).

Mod de servire
Se sevește fierbinte, cu sosul din tavă. Garnitura este la alegerea dumneavoastră. Este recomandat să îl consumați fără piele.

Print Friendly

Informațiile prezente pe această pagină, inclusiv cele din comentarii, au caracter informativ și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate. Nu vă fundamentați acțiunea sau lipsa de acțiune doar pe baza acestora. Trebuie să consultați medicul specialist cu privire la orice problemă sau informație referitoare la sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Niciun comentariu

Spune-ți părerea

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.