Salată de ţelină cu pui
Salata de ţelină cu pui este o mâncare foarte gustoasă ce poate fi consumată ca aperitiv sau independent. Partea cea mai grea este realizarea maionezei, însă nici aceasta nu este atât de greu de făcut. Este o salată ce are un conţinut ridicat de calorii şi grăsimi, însă aproape toate grăsimile sunt de origine vegetală.
Timp de execuţie 45-50 minute Complexitate medie
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
458
|
Glucide
|
11 g
|
Proteine
|
18 g
|
Lipide
|
38 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru patru porţii de salată de ţelină cu pui
– 150 grame maioneză de casă;
– 300 grame ţelină (net);
– 300 grame piept sau pulpe dezosate;
– 1/3 căpăţână usturoi;
– mărar şi pătrunjel după gust;
– aprox 1/2 borcan castraveţi muraţi în oţet;
– o lingura boia dulce;
– ½ linguriţă piper;
– 10-20 ml ulei măsline.
Mod de preparare salată de ţelină cu pui
Se face maioneza urmând indicaţiile prezente aici.
Se curăţă şi se rade ţelina, se curăţă şi se zdrobeşte usturoiul, se spală mărarul şi pătrunjelul şi se toaca mărunt, se taie mărunt castraveţii muraţi.
Carnea de pui poate fi făcută în două moduri:
– se fierbe şi se taie cuburi
sau
– se taie cuburi, se adaugă boiaua şi piperul, se amesteca bine şi se prăjeşte în două linguri de ulei.
După ce aţi efectuat toate etapele de mai sus amestecaţi foarte bine toate ingredientele şi lăsaţi la frigider 30-60 minute. Se poate consuma şi imediat, însă mie îmi place mai mult după ce stă puţin la rece.
Costuri
Costurile pentru patru porţii de salată de ţelină cu pui sunt de aproximativ 11-13 RON (preţuri 2015).
Mod de servire
Se serveşte ca aperitiv sau independent, însă datorită conţinutului mare de calorii este recomandat să o consumaţi independent. Nu necesită încălzire.
Imi faceti pofta cu un asa aperitiv