Tocaniţă de pui cu ardei şi roşii
Tocaniţa de pui cu ardei şi roşii este o mâncare lejeră care datorită conţinutului scăzut de lipide poate fi consumată oricând.
Este o mâncare foarte gustoasă, bogată în proteine, vitamine şi minerale. Dacă doriţi, puteţi înlocui untul cu ulei şi astfel reduceţi cantitatea de grăsimi saturate.
Timp de execuţie 30-45 minute
Complexitate medie |
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
182
|
Glucide
|
13.5 g
|
Proteine
|
19.5 g
|
Lipide
|
5.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru patru porţii:
– 300 g piept pui/pulpe de pui fără os şi fără piele;
– 20 g unt sau 10 ml ulei;
– 350 g ardei (cam patru ardei);
– 2 cutii cu roşii cubuleţe în bulion sau 6-700 grame roşii proaspete;
– 1 linguriţă muştar;
– ½ legătură pătrunjel;
– sare.
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se curăţă bine de piele/grăsime şi se taie cubuleţe.
Într-o tigaie mare sau în wok se topeşte untul şi se pune carnea la prăjit, cu capac. Se amesteca periodic pentru a nu se lipi.
Între timp se taie ardeii cubuleţe şi se adaugă peste carnea din tigaie. Se amestecă 2-3 minute, după care se adaugă cutiile cu roşii în bulion. Se amestecă bine şi se lasă la călit.
Când ardeii sunt făcuţi, se adaugă şi o lingura de muştar şi se amestecă bine în sos, lăsând să se mai dea doua-trei clocote.
Între timp, se potriveşte de sare şi se adaugă în permanenţă apă, dacă este considerat necesar, pentru ca sosul să fie suficient de lichid (după ce se răceşte se mai încheagă puţin).
La final, se adaugă pătrunjelul tocat şi se mai dă un ultim clocot.
Costuri pentru patru porţii
În funcţie de ingredientele folosite şi de sezon, costurile pentru patru porţii sunt de 11-13 RON (preţuri 2013).
Mod de servire
Preparatul este delicios şi cald şi rece, alături de piure de cartofi sau pur şi simplu alături de câteva felii de paine integrală.