Orezul brun cu pui este o mâncare sănătoasă, echilibrată, cu un conţinut ridicat de proteine, fibre şi antioxidanţi (de exemplu: licopen).

Datorită uleiului de măsline orezul brun cu pui este şi o sursă importantă de grăsimi bune.

Condimentele făcute în casă reprezintă un plus semnificativ din punct de vedere al nutrienţilor, acestea fiind bogate în antioxidanţi şi nu conţin aditivi alimentari.

În ciuda numărului nu prea mare de calorii, orezul brun cu pui este o mâncare săţioasă, care vă ajută să evitaţi consumul de alimente între mese.

Deşi timpul de preparare nu este foarte scurt, aceasta mâncare se găteşte relativ uşor.

Timp de execuţie 80-90 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porţie
Calorii
345
Glucide
38 g
Proteine
20 g
Lipide
12,5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru şase porţii
400 grame piept de pui dezosat (fără piele);
– 300 grame de orez brun;
– o ceapă;
– o cutie de roşii în suc propriu;
– pătrunjel;
– 1/2 lămâie;
– 5 linguri ulei de măsline;
– sare;
condimente;
– 2 l apă.

orez brun cu carne de puiMod de preparare
Se pune orezul brun la fiert în doi litri de apă la foc mediu pentru 55-60 minute sau până vi se pare ca a fiert. Înainte de a se pune orezul la fiert, în vas se pun două linguri cu ulei de măsline.

Se spală şi se taie pieptul de pui în cuburi de un centimetru. Peste pieptul de pui se pun 3 linguri cu ulei de măsline şi condimente, se amesteca şi se lasă la rece până când vom avea nevoie de el.

Puteţi pune ce condimente doriţi, însă pentru realizarea acestei reţete noi am folosit condimente făcute în casă.

Se toaca mărunt ceapa şi un sfert de legătură de pătrunjel.

După ce a fiert, orezul se pune într-o strecurătoare, se spală cu apă rece şi se lasă la scurs.

Într-un wok se pune carnea de pui împreună cu ceapa şi se lasă până sunt gata.

Peste ceapa şi pieptul de pui se pune conserva de roşii în suc propriu, se lasă cinci minute după care se pune şi pătrunjelul tocat.

Se mai lasă cinci minute, după care se pune orezul  şi se amesteca bine până se omogenizează amestecul, se reglează de sare şi condimente şi se stoarce o jumătate de lămâie. Se amestecă bine şi după două minute se ia de pe foc.

Se poate face împreună cu orez brun cu nuci şi fructe de pădure!

Costuri pentru şase porţii de orez brun cu piept de pui
Î
n funcţie de ingredientele folosite, costurile pentru şase portii de orez brun cu piept de pui ajung la 18-20 RON (preţuri 2013).

Mod de servire
Se serveşte cald.

Print Friendly, PDF & Email