alimente pentru slabitDeși nu există dieta perfectă sunt câteva alimente ce vă pot ajuta să slăbiți. Această proprietate a alimentelor prezentate mai jos a fost dovedită științific și nu este vorba doar de presupuneri.

Aceste alimente actionează în diferite moduri, iar ceea ce au în comun este faptul că persoanele care le consumă în timpul dietei scapă mult mai repede de kilogramele în plus decât persoanele care nu le consumă.

Noi vă vom prezenta doar cinci alimente care vă ajută să slăbiți, dar există multe studii în curs și este posibil ca numărul lor să crească.

Ciupercile
Datorită texturii și gustului ciupercile pot fi un înlocuitor foarte bun al cărnii. Un studiu recent a arătat că dacă înlocuim carnea cu ciupercile la o singura masă pe zi putem scăpa de 170 de calorii zilnic și astfel într-un an putem pierde aproximativ 3.5 kilograme.

Fisticul
Fisticul, ca și migdalele reprezintă o gustare foarte sănătoasă și nu trebuie să îl ocoliți. Acesta este foarte bogat în grăsimi sănătoase, fibre, minerale și proteine. Chiar dacă numărul de calorii este ridicat trebuie să știți că acestea nu reprezintă o problemă.

Într-un studiu s-a demonstrat că există diferențe între calorii în funcție de alimentele din care provin. Studiul a constat în urmărirea a două grupuri. Primul grup a consumat pentru o perioada de 12 săptămâni 240 de calorii din fistic, iar celalalt 220 calorii din covrigei. Persoanele care au consumat fistic au avut un nivel mai scazut al colesterolului și trigliceridelor și au scăzut și în greutate.

Tărâțele de ovăz
Tărâțele de ovăz sunt un element esențial al dietei Dukan și sunt folosite de foarte multe persoane.

Acestea sunt foarte bogate în fibre și astfel dau senzația de sațietate și ajută la eliminarea rapidă a alimentelor. Tărâțele de ovăz absorb grăsimile și de aceea sunt recomandate de doctori pentru diminuarea nivelului de colesterol.

Totuși, beneficiile acestora pot fi aduse și de alte alimente bogate în fibre și astfel puteți diversifica.

Iaurtul
Într-un studiu efectuat de cercetătorii de la Harvard iaurtul a ieșit pe primul loc în ceea ce privește scăderea în greutate. Acest studiu a fost efectuat pe 120.000 de persoane și a încercat să găsească alimentele ce ne ajută să ne menținem silueta și pe cele ce ne “ajută” să ne îngrășăm.

Cartofii prăjiți și chips-urile au fost alimentele care au produs cea mai mare creștere în greutate. Încă nu se cunoaște mecanismul prin care iaurtul ne ajută să ne menținem silueta, dar cercetările arată că efectele sale asupra florei intestinale prin intermediul probioticelor sunt posibile cauze.

Uleiul de masline
Probabil că vă întrebați cum poate uleiul să vă ajute să scapați de kilogramele extra. Datorită faptului că uleiul de măsline conține grăsimi bune, nesaturate, acesta este un element foarte important al dietei mediteraneene.

Cercetările arată că acidul oleic prezent în uleiul de măsline se transformă la nivelul intestinului subțire într-un compus numit OEA. Acest compus trimite semnale creierului prin care îl anunță că ați mâncat suficient.

Dacă într-o salată folosiți și ulei de măsline dublați beneficiile aduse de acele alimente pline de antioxidanți.

Nu este foarte greu să introduceți alimentele prezentate mai sus în alimentația dumneavoastră, iar dacă reușiți beneficiile vor fi pe masura efortului inițial.

Print Friendly, PDF & Email