Valori nutritive pește, crustacee, moluște și amfibieni

0

Peștele este bogat în proteine de calitate foarte bună și este o sursă importantă de Omega 3, vitamine și minerale. Pentru o viață sănătoasă ar trebui să consumați pește de minim două ori pe săptămână.

Substanțele nutritive prezente în carnea de pește pot reduce tensiunea arterială și nivelul de colesterol și pot reduce riscul de atac de cord sau de accident vascular cerebral.

calorii peste crustacee molusteCrustaceele, moluștele și amfibieni au un conținut ridicat de proteine libere de grăsimi și prin aportul caloric scăzut vă pot ajuta să vă mențineți sănătatea și în același timp silueta.

În tabelul de mai jos veți găsi valorile nutritive pentru carne de pește, crustacee, moluște și amfibieni. Aceste valori sunt raportate la 100 g produs proaspăt nepreparat.
Cu excepția colesterolului, pentru care unitatea de măsură este mg, celelalte substanțe nutritive au ca unitate de măsură gramul.

În tabelul de mai jos sunt anumite produse ce conțin și glucide (nu sunt menționate explicit în tabel), foarte puține, de aceea în cazul produselor respective numărul de calorii din proteine + numărul de calorii din lipide ≠ numărul total de calorii.

Valori nutritive pește, crustacee, moluște și amfibieni valabile pentru 100 g produs
Denumire produs
Grăsimi saturate
Grasimi nesaturate
Colesterol
Lipide totale
Proteine
Calorii
Biban
0.2
0.5
90
1
19.4
91
Calcan
0.7
1.5
48
3
16
95
Caras
0.4
1
50
1.8
17.5
87
Cod
0.1
0.3
43
0.7
17.8
82
Crap
1.1
3.8
66
5.6
17.8
127
Hering
2
5.9
60
9
18
158
Macrou
3.2
8.8
70
14
18.6
205
Merluciu
0.3
0.4
52
0.9
16.6
79
Păstrav
1.1
4.7
58
6.6
20.8
148
Peștele sabie
1.6
4.1
66
6.6
19.6
144
Rechin
0.9
3
51
4.5
21
130
Scrumbie
3.1
9
75
13.8
16.9
197
Somn
0.7
1.7
58
2.8
16.4
95
Somon
0.9
4.6
55
6.3
19.8
142
Știucă
0.1
0.35
39
0.7
19.2
88
Sturion
0.9
2.6
60
4
16.1
105
Ton
1.2
3
38
4.9
23.3
144
Icre
1.5
4.3
374
6.4
22.3
143
Caviar
4
12
588
18
24.6
264
Crab
0.2
0.6
78
1
18
87
Creveți
0.1
0.2
126
1
13.6
71
Homar
0.2
0.5
127
0.8
16.5
77
Rac de râu
0.15
0.45
114
1
16
77
Caracatiță
0.2
0.4
48
1
14.9
82
Calmar
0.4
0.6
233
1.4
15.6
92
Melci
0.4
0.5
50
1.4
16.1
90
Scoici
0.2
0.3
30
1
14.6
86
Sepie
0.1
0.2
112
0.7
16.2
79
Stridie
0.5
0.8
40
1.7
5.7
51
Pui de baltă
0.1
0.15
50
0.3
16.4
73
Țestoasă
0.12
0.2
50
0.5
19.8
89

Sursa datelor din tabel : raportul USDA nr.25/septembrie 2012

Print Friendly
advert

Niciun comentariu

Spune-ți părerea


9 × = cincizeci patru

Abonează-te la Newsletter pentru a nu rata ultimele articole publicate pe CeSăMâncăm.ro

Introduceţi adresa de e-mail

Adresa de e-mail trebuie confirmată! Veți primi un e-mail de activare de la FeedBurner Email Subscriptions.

and last modified on September 24th, 2016 at 20:48,