Burrito cu fasole şi ouă
Burrito cu fasole şi ouă este un fel de mâncare foarte uşor de făcut şi sănătos. Datorită timpului scurt de preparare şi conţinutului caloric (destul de mare) este ideal pentru micul dejun.
Tortilla utilizată este din comerţ pentru că nu am reuşit să mă mobilizez şi să încerc să le fac în casă. În curand voi încerca atât din faină albă cât şi din amestec cu faină integrală. Sper să îmi iasă.
Timp de execuţie 10-15 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
496
|
Glucide
|
41 g
|
Proteine
|
29 g
|
Lipide
|
24 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru două porţii de buritto cu fasole şi ouă
– 3 ouă;
– 20 grame unt;
– ½ cutie fasole gătită Heinz (nu conţine aditivi);
– ceapă verde (1/3 –1/2 legatură);
– două tortilla (preferabil integrale);
– 80 grame caşcaval afumat;
– ketchup Heinz (nu conţine aditivi);
– patrunjel;
– sare;
– piper.
Mod de preparare buritto cu fasole şi ouă
Se bat cele trei ouă, împreună cu sarea, piperul şi ceapa verde (tocată mărunt).
Se topeşte untul într-o tigaie şi se adaugă amestecul făcut anterior. Amestecaţi uşor până când omleta este gata.
Tocaţi puţin pătrunjel şi radeţi caşcavalul.
Încălziţi în cuptor, tigaie (fără ulei), cuptor cu microunde etc. cele două tortilla.
Puneţi pe rând în fiecare tortilla omletă, caşcaval, trei linguri de fasole gătită, pătrunjelul şi puţin ketchup. Strângeţi bine şi serviţi.
Opţional se mai poate adauga şi puţină telemea rasă.
Costuri pentru două porţii
Costurile pentru două porţii de burrito cu fasole şi ouă sunt de aproximativ 8-9 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Se servesc calde, imediat după ce au fost făcute.