Îngheţată de căpşuni
Îngheţata de căpşuni este un alt exemplu de reţetă simplă pentru un desert foarte sănătos, cu un conţinut mare de nutrienţi şi cu doar 117 calorii.
Nu se folosesc aditivi alimentari şi nu este nevoie de procesare termică (fierbere).
Timp de execuţie 10 – 15 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
117
|
Glucide
|
18 g
|
Proteine
|
3.5 g
|
Lipide
|
3.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Fructele de pădure şi cătina sunt printre cele mai bune surse de antioxidanţi şi vitamine şi de aceea au fost adăugate în îngheţata de capşuni.
Ingrediente pentru opt porţii
– 300 grame căpşuni;
– 50 grame zmeură;
– 50 grame afine;
– 30 grame cătină;
– 600 ml lapte (3,5%);
– un ou crud;
– 100 grame miere;
– 10 grame zahăr vanilat.
Mod de preparare
Îngheţata de căpşuni, ca şi celelalte tipuri de îngheţată prezentate de noi până în acest moment, poate fi realizată foarte uşor, în doar 10-15 minute.
Pentru a reduce cantitatea de cristale de gheaţă din îngheţata de căpşuni trebuie să folosiţi fructe congelate (pot fi cumpărate proaspete, spălate şi apoi congelate), iar celelalte ingrediente trebuie să fie reci.
Din cauză că oul este crud trebuie să aveţi grijă să nu fie vechi sau alterat.
Să trecem şi la partea importantă:
– se pun toate ingredientele în blender şi se începe omogenizarea (este posibil să fie nevoie să opriţi aparatul şi să amestecaţi manual îngheţata pentru a putea continua apoi mărunţirea cu ajutorul acestuia);
– după ce se obţine un amestec omogen, se introduce la rece (congelator) pentru câteva ore, în vase închise. Este recomandat să lăsaţi îngheţata de căpşuni la congelator pentru 24 de ore înainte să o consumaţi, pentru a se matura.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de îngheţată de căpşuni sunt de 13-14 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Îngheţata de căpşuni se scoate din congelator cu 10 minute înainte de a fi consumată.