Ingheţată de zmeură
Aproape ca am epuizat toate variantele de îngheţată ce pot fi făcute cu ingredientele pe care le am în congelator, însă aceasta nu este o problema importantă – magazinele sunt pline ingrediente ce pot fi folosite în acest scop.
Îngheţata de zmeură este şi mai simplu de facut decât celelalte tipuri de îngheţată şi este foarte gustoasă şi sănătoasă. Singura problema este numărul mare de sâmburi de zmeură din rezultatul final.
Timp de execuţie 10 – 15 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
117
|
Glucide
|
18 g
|
Proteine
|
3.5 g
|
Lipide
|
3.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru 10 porţii de îngheţată de zmeură
– 400 grame zmeură;
– 50 grame afine;
– 750 ml lapte integral (3.5%);
– 125 grame miere;
– un ou crud;
– un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Ingredientele se pun în blender şi se omogenizează bine. Fructele trebuie să fie congelate, iar celelalte ingrediente ale îngheţatei cu zmeură trebuie să fie păstrate la frig până în momentul utilizării.
Se pune în vase acoperite şi se introduce la congelator, unde se lasă între 12 şi 24 de ore.
Costuri pentru zece porţii
Costurile pentru zece porţii de îngheţată de zmeură sunt de aproximativ 15-17 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Se lasă 5-10 minute la temperatura camerei.