Păstrăvul este un pește foarte gustos și sănătos. Această rețetă face ca gătirea lui să fie foarte simplă.

Se face repede și este suficient pentru șase persoane. Este una dintre cele mai rapide rețete sănătoase pe care o puteți găti. Nu uitați că peștele ar trebui să fie prezent pe fiecare masă de minimum 3 ori pe săptămână.

Valorile nutritive de mai jos includ doar păstrăvul, nu și garnitura.

Timp de execuţie 40 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porție
Calorii
377
Glucide
   1,5 g
Proteine
  53,5 g
Lipide
  17,5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 6 porții de păstrăv la cuptor cu vin alb
– 6 păstrăvi de 300 grame;
– 200 ml vin alb demidulce;
– 150 ml apă;
– 1,5 căpățâni usturoi;
– zeama de la o lamâie;
– o lingură ulei de măsline;
piper măcinat;
sare.

Mod de preparare păstrăv la cuptor cu vin alb
Se eviscerează păstrăvii și se spală bine.

Se face un sos din usturoi pisat, piper, sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Se introduce uniform sosul în păstrăvi.

Se pun păstrăvii într-o tavă de 30/20.

Se toarnă apa și vinul și se acoperă cu o hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la maxim.

Se lasă 25 de minute după care se scoate hârtia de copt și se mai lasă 5 minute.

Păstrăvul a fost făcut pe grabă și mâncat la fel. Nu am mai avut timp și de poze și astfel am pus ce am găsit la îndemână.

păstrăv la cuptor cu vin albCosturi
Costurile pentru 6 porții de păstrăv la cuptor cu vin alb sunt de aproximativ 45-50 RON (prețuri 2017).

Mod de servire
Se servește cu mămăligă. Dacă doriți puteți face separat și mujdei.

Print Friendly, PDF & Email