Chipsurile de tortillia au devenit destul de consumate de români. Acestea nu sunt o alegere rea atunci când vine vorba de ronțăit ceva (dacă luați simple – cu sare) și sunt cu siguranță mult mai ok decât chipsurile de cartofi.

Stiu că am putea ronțăi morcovi, ardei sau alte chestii mai puțin calorice și mai sănătoase, însă uneori mai este nevoie și de așa ceva. Atenție la etichetă pentru că și cele simple pot fi pline de E-uri. La Mega găsiți chiar și bio.

Cu ceva investigații și cu câteva etichete citite putem spune că chipsuri tortillia decente găsim. Problema este reprezentată de sosuri – eu nu am găsit nimic care să nu fie plin de E-uri, iar cel de brânză este de obicei cel mai “bogat”. Astfel, acest sos, pe lângă faptul că este foarte gustos, este și fără aditivi alimentari. Merită încercat.

Timp de execuţie 15 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porție
Calorii
256
Glucide
  6.1 g
Proteine
  7.2 g
Lipide
22.5 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru două porții de sos de brânză cu mărar
– 150 grame brânză cremă de tip almette cu smântână (posibil să meragă si cu Artesana);
– 40 ml iaurt;
– 20 grame brânză Praid (maturată în salina de la Praid – produsă de Hochland) sau parmezan;
– o legătură medie de mărar;
– piper;
– boia iute (opțional).

Mod de preparare sos de brânză cu mărar
Se spală și se toacă mărunt mărarul și se rade pe răzătoarea mică brânza Praid sau parmezanul și se pun într-un bol (nu prea mare – de supă, cereale etc.).

Se adaugă brânza cremă și iaurtul și se amestecă bine. Se adaugă piper și boia iute (dacă doriți) după gust și se amestecă bine.

Se mai poate drege de brânză Praid / parmezan, în funcție de preferințe.

De asemenea, dacă vi se pare prea gros mai puteți adăuga puțin iaurt (adăugați treptat pentru că poate deveni prea lichid).

sos de brânzăCosturi
Costurile pentru două porții de sos de brânză cu mărar sunt de aproximativ 5-6 RON (prețuri 2018).

Print Friendly, PDF & Email