Cocktail cu fructe de mare
Un preparat delicios și foarte ușor de făcut. Poate fi un aperitiv deosebit pentru ocazii obișnuite. Având în vedere că are doar creveți nu știu dacă denumirea de cocktail este potrivită, dar altceva nu am găsit.
Timp de execuţie 25-30 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porție
|
|
Calorii
|
214
|
Glucide
|
5.4 g
|
Proteine
|
15.9 g
|
Lipide
|
14.3 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru șapte porții de cocktail cu fructe de mare
– o salată proaspătă;
– două avocado;
– 500 g creveți (din cei micuți și curățați);
– ketchup*;
– maioneză de casă*;
– 1-2 linguri de coniac;
– ½ legătură de mărar;
– o lămâie;
– piper și sare;
– boia iute (opțional).
* Sos puteți face cât considerați necesar, însă valorile nutritive de mai sus sunt calculate pentru 75 grame ketchup și 75 grame maioneză.
Mod de preparare cocktail cu fructe de mare
Punem o oală cu apă și sare la fiert. Când dă în clocote punem creveții să fiarbă cam 4 minute. Strecurăm și îi lăsăm la răcit.
În timpul acesta facem sosul. Punem părți egale de maioneză și ketchup dulce și le amestecăm. Adăugăm coniacul, mărarul tocat, puțin piper și sare. Amestecăm bine.
Se taie avocado dupa metoda aceasta: Taiere avocado, varianta cuburi. Îl stropim cu zeamă de lămâie și amestecăm bine.
Amestecăm avocado cu creveții și montăm în cupe de înghețată pe pat de frunze de salată. Putem pune și puțină boia iute de ardei, după gust.
Costuri
Costurile pentru șapte porții de cocktail cu fructe de mare sunt de aproximativ 42-45 RON (prețuri 2018).