“Orez” din conopidă cu piept de curcan, mazăre și morcovi
O mancare interesantă și destul de ușor de preparat. “Orezul” din conopidă cu piept de curcan, mazăre și morcovi este o sursă foarte bună de proteine, fibre, minerale și alți nutrienți. Totul cu doar 173 de calorii per porție. Încercați și vedeți dacă vă place.
Timp de execuţie 55-60 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porție
|
|
Calorii
|
173
|
Glucide
|
10.1 g
|
Proteine
|
21.4 g
|
Lipide
|
5.2 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Ingrediente pentru cinci porții de “orez” din conopidă cu piept de curcan, mazăre și morcovi
– 800 grame conopidă (540 net);
– 370 grame piept curcan fără piele (se poate utiliza și pui);
– 150 grame amestec mazare cu morcovi;
– o ceapă roșie;
– un ou;
– două albușuri.
– trei căței usturoi;
– o lingură de ulei de masline;
– sare;
– piper.
Mod de preparare “orez” din conopidă piept de curcan, mazăre și morcovi
Se curăță conopida de frunze și se lasă doar inflorescențele.
Se spală și se pun inflorescențele de conopidă la fiert pentru 25-30 de minute, cu sare.
Se toaca mărunt cu cuțitul sau cu un aparat de tocat legume.
Se călește puțin ceapa. Se adaugă pieptul de curcan și se mai lasă puțin la prăjit. Se amestecă continuu pentru a nu arde ceapa.
Se adaugă amestecul de mazăre și morcovi (congelat), se amestecă și se lasă un minut.
Se adaugă conopida. Se amestecă aproximativ 3-4 minute după care se strânge tot amestecul în ½ din wok.
În jumătatea rămasă liberă se pun albușurile bătute și oul (tot bătut).
Cand se fac albușurile și oul se amestecă cu restul ingredientelor și se drege de sare și piper.
Costuri
Costurile pentru cinci porții de “orez” din conopidă cu piept de curcan, mazăre și morcovi sunt de aproximativ 18-20 RON (prețuri 2017). Dacă utilizați pui este ceva mai ieftin.