Nu cred că mă poate contrazice cineva (exceptând vegetarienii și veganii :)) în ceea ce privește faptul că bulzul este o mancare foarte gustoasă.

Am mai făcut o rețetă  de bulz la cuptor, însă am dat peste niște vase pe la Kika și nu m-am putut abține :).

Astfel a rezultat rețeta de mai jos. Bănuiesc că se pot găsi vase similare și în alte magazine.

Deși vasul pare mic, o porție este mai mult decât suficientă.

Vedeți că are un conținut ridicat de grăsimi și calorii și astfel trebuie consumat cu moderație.

Se poate face și fără carne.

Timp de execuţie 20-30 minute Complexitate medie
Valori nutritive/porție
Calorii
520
Glucide
  20 g
Proteine
  38 g
Lipide
  32 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Valorile din tabelul de mai sus sunt calculate pentru varianta cu carne de pui.

Ingrediente pentru două porții de bulz cu carne de pui / afumătură
– 100 grame piept de pui sau 50 grame mușchi afumat;
– 100 grame branza burduf;
– 50 grame cașcaval afumat;
– două ouă;
– o lingură ulei de măsline (doar dacă faceți cu piept de pui);
– piper;
– puțină mămăligă (cred că aproximativ 2-300 grame).

Mod de preparare bulz cu carne de pui / afumătură
De această dată am utilizat piept de pui (file interior) pentru că nu aveam nimic afumat prin casă. Iese gustos, însă nu la fel de gustos ca cel cu afumătură.

Totuși, merită testat, măcar de curiozitate.

Se taie mărunt pieptul de pui și se prăjeste cu puțină sare într-o lingură de ulei de măsline câteva minute (afumătura nu mai trebuie prăjită).

Într-un vas pentru cuptor (ceva similar cu cel din poza de mai jos – eu l-am luat de la Kika) se pune branza de burduf, mărunțită și cașcavalul cubulețe.

Se adaugă pieptul de pui prăjit sau afumătura tăiată bucățele mici, piperul și oul (nu se amestecă).

Se încinge cuptorul la 220 ˚C și se introduce vasul (pe o tavă pentru că este posibil să curgă).

Se lasă aproximativ 10 minute la cuptor.

Între timp se face mămăliga (mai moale).

Se scoate bulzul din cuptor, se adaugă mămăliga și se introduce pentru câteva minute la cuptor. Se poate pune și niște cașcaval pe deasupra (eu nu am mai pus).

Trebuie să adaptați cantitățile în funcție de vas ca să nu dea pe afară pentru că o să va alegeți cu ceva fum.

bulz cu carne sau afumaturaMod de servire bulz cu piept de pui / afumătură
Se scoate din cuptor și se lasă câteva minute, după care poate fi consumat.

Costuri
Costurile pentru două porții de bulz cu piept de pui / afumătură sunt de aproximativ 8-9 RON (prețuri 2017).

Print Friendly, PDF & Email