Siropul de zmeură şi alte siropuri naturale făcute prin această metodă sunt ideale pentru familia dumneavoastră, în special pentru cei mici. Astfel puteţi înlocui sucurile din comerţ, pline de E-uri şi fără valoare nutritivă, cu sucuri cu un conţinut ridicat de vitamine, minerale, antioxidanţi şi enzime.

Timp de execuţie 20 – 25 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
98
Glucide
  24 g
Proteine
  0.3 g
Lipide
   0.15 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru 21 de porţii
– 550 gr zmeură;
– 650 ml apă;
– 200 grame zahăr brun;
– 300 g miere;
– 50 ml suc de lămâie.

Mod de preparare
Siropul de zmeură poate fi realizat atât din fructe proaspete cât şi din fructe congelate. În cazul fructelor congelate este nevoie să le lăsaţi câteva ore până se decongelează complet.

Puneţi fructele împreună cu 200 de grame de zahăr brun şi lăsaţi o oră în cazul fructelor proaspete şi până la decongelare în cazul fructelor congelate.

Puneţi fructele în blender, adăugaţi 500 ml apă, omogenizaţi bine.

Printr-o strecuratoare fină sau printr-un tifon (preferabil tifon) strecuraţi amestecul din blender.

Peste amestecul rămas în sită / tifon turnaţi 150 ml apă, amestecaţi bine şi mai lasati 5-10 minute după care îl puteţi strecura şi pe acesta.

Sucul obţinut se pune în blender şi se adaugă peste el 300 grame miere şi 50 ml suc de lămâie (zeama de la o lămâie) şi se amestecă până când se dizolvă mierea.

Dacă sucul nu încape în vasul aparatului puteţi face întâi ½ din amestec cu 150 grame de miere şi apoi cealaltă ½. Cantitatea finală de sirop de zmeură presat la rece este de aproximativ 1.2 – 1.3 litri.

Turnaţi într-un recipient acoperit şi păstraţi la frigider pentru maxim o săptămână.

sirop de zmeuraCosturi
Costurile pentru 21 de porţii de sirop de zmeură presat la rece sunt de 20-22 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se serveşte rece. Raportul orientativ sirop  de zmeură presat la rece – apă este 1:3, însă fiecare îl poate prepara după gust.

Puteţi încerca şi siropul de cătină presat la rece – un sirop ce conţine o cantitate foarte mare de vitamina C.

Print Friendly, PDF & Email