Nu aveam prea multe idei referitor la ceea ce aș mai putea găti și așa a ieșit această rețetă. Se face relativ ușor, este o mâncare sănătoasă și gustoasă.

În plus, nu conține carne și astfel este tocmai bună pentru ovo-lacto-vegetarieni.

Timp de execuţie 45-60 minute
Complexitate medie
Valori nutritive/porție
Calorii
343
Glucide
  15 g
Proteine
  10 g
Lipide
  27 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru trei porții de tocăniță de ciuperci cu sos alb
– 500 grame ciuperci champignon;
– 300 grame smântană 12%;
– ½ ardei roșu;
– ½ căpățână usturoi;
– o ceapă roșie;
– 30 grame unt;
– 20-30 ml ulei de măsline;
– ½ legătură pătrunjel;
piper;
sare.

Mod de preparare tocăniță de ciuperci cu sos alb
Se toacă ardeiul, ceapa și usturoiul.

Se spală și se taie rondele ciupercile (inclusiv codițele).

Se pune o tigaie antiaderentă pe foc și se adaugă untul și uleiul de măsline. Se lasă la încins și se adaugă ceapa, ardeiul și usturoiul. Se lasă aproximativ 5 minute.

Se adaugă ciupercile, 100 ml de apă și jumătate din cantitatea de pătrunjel și se lasă aproximativ 15 minute.

Se pune într-un vas smântâna și se adaugă zeamă din tigaie (se amestecă bine).

Se pune smântâna treptat peste ciuperci, amestecând.

Se lasă 5-10 minute la foc mic, în funcție de cât de gros doriți sosul.

Se adaugă pătrunjelul rămas, piperul și sarea și se mai lasă câteva minute.

Cred că merită testată și cu mărar în locul pătrunjelului (eu nu am găsit la momentul respectiv).

tocanita de ciuperci cu sos alb

Poza este făcută înainte să adaug smântâna.

Costuri
Costurile pentru trei porții de tocăniță de ciuperci cu sos alb sunt de aproximativ 15-17 RON (prețuri 2017).

Mod de servire
Se servește caldă, cu mămăligă.

Dacă vă plac ciupercile mai puteți vedea și rețetele pentru tocăniță de pleurotustocăniță de ciuperci cu ardei și mămăligă și tocăniță de ciuperci cu afumătură.

Print Friendly, PDF & Email