Deşi nu sunt un fan al preparatelor ce conţin avocado am zis să încerc să fac ceva şi din acest fruct. Nu pot spune ca m-a impresionat preparatul (probabil din cauză că nu îmi place fructul). Totuşi, pentru cei care iubesc avocado probabil această reţetă va produce un rezultat pe masura aşteptărilor.

În plus, datorită conţinutului ridicat de grăsimi bune şi antioxidanţi guacamole cu smântână este o mâncare sănătoasă ce poate fi consumată oricând.

Timp de execuţie 10-15 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
64
Glucide
  2.9 g
Proteine
  1.2 g
Lipide
  5.3 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru cinci porţii de guacamole cu smântână
– un avocado copt;
– două linguri cu zeamă de lămâie;
– 2 caţei de usturoi (puteţi face şi fără);
– 85 grame smântână;
– o linguriţă oregano;
– o linguriţă ketchup Heinz (nu conţine aditivi);
– sare şi piper după gust.

Mod de preparare guacamole cu smântână
Se taie avocado pe jumătate şi se scoate miezul într-un vas adânc. Avocado trebuie să fie copt pentru a putea fi facut piure. Dacă fructul este prea tare îl mai puteţi lăsa nedesfăcut o zi sau două la temperatura camerei.

Se curăţă şi se pisează doi caţei de usturoi.

Se adaugă toate ingredientele peste avocado şi se amestecă bine până se formează un piure fin.

Încercaţi să îl consumaţi în ziua în care este făcut pentru că lasat mai mult timp capătă un gust neplăcut.

Numărul de porţii depinde foarte mult de utilizarea acestui fel de mâncare (ca sos, ca garnitură etc.). Noi am luat în calcul utilizarea ca sos (aproximativ două linguri per porţie) şi astfel rezultă aproximativ cinci porţii.

Ştiu ca poza nu este cea mai reuşită, însă nu aveam verdeaţă prin casă şi îmi cam pierdusem rabdarea cu aparatul foto.

guacamole cu smantanaCosturi
Costurile pentru cinci porţii de guacamole cu smântână sunt de aproximativ 5-6 RON (preţuri 2014).

Mod de servire
Se serveşte proaspăt ca sos, garnitură etc.

Print Friendly, PDF & Email