Pentru că îmi place usturoiul destul de mult am mai facut o rețetă ce conține usturoi din plin. Această rețetă este o altă variantă a celei de aici.

Ca si cealaltă rețetă și aceasta este ușor de făcut și rezultă un aperitiv gustos și destul de sănătos.

Această variantă are mai puține calorii decât cealaltă. Caloriile din tabelul de mai jos nu includ și pâinea.

Timp de execuţie 60-70 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porţie
Calorii
81
Glucide
 2.8 g
Proteine
1.7 g
Lipide
   7 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru conopidă cu mărar și usturoi
– o conopidă de 900 grame;
– 150 grame maioneză făcută în casă;
– trei ouă fierte (vom utilza doar albușurile);
– ½ căpățână mare de usturoi;
– ½ legătură mărar;
– piper;
– sare.

Mod de preparare conopidă cu mărar și usturoi
Se curăță conopida de frunze, se separă inflorescențele, se spală și se pun la fiert în apă cu sare pentru aproximativ 25-30 minute (trebuie să fie moi).

Se curăță și se pisează usturoiul, se toacă mărarul și se fierb ouăle (eu le-am fiert în zeama de la conopidă).

Faceți maioneza. Având în vedere că pentru această rețetă avem nevoie doar de albușuri, puteți utiliza gălbenușurile de la ouăle fierte pentru a prepara maioneza.

Se amestecă maioneza cu usturoiul, mărarul, piperul, sarea și cu albușurile de ou tăiate cubulețe.

Se scoate conopida într-o sită și se lasă la scurs și la răcit.

Se toacă foarte mărunt conopida. Cred că puteți utiliza și un blender sau mixer, dar trebuie să aveți grijă să nu o faceți pastă.

Se adaugă peste conopidă amestecul obținut anterior și se omogenizează. Se drege de sare, piper etc. și se introduce la frigider.

Dacă doriți, mai puteți adăuga și puțină zeamă de lămâie.

conopida cu marar si usturoi

Costuri
Costurile pentru 18 portii de conopidă cu mărar și usturoi sunt de aproximativ 8-10 RON (prețuri 2017).

Print Friendly, PDF & Email