Conopidă cu usturoi şi ceapă verde
Această reţetă este dedicată iubitorilor de usturoi şi maioneză. Conopida cu usturoi şi ceapă verde este densă din punct de vedere caloric, însă consumată cu moderaţie este o mâncare sănătoasă.
Ca să ştiţi la ce să vă aşteptaţi, conopida fiartă are gust de varză şi miros de varză murată aşa că persoanele care nu prea agreează aceste caracteristici mai bine nu se apucă de mâncare.
Timp de execuţie 60-70 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
203
|
Glucide
|
3 g
|
Proteine
|
1.7 g
|
Lipide
|
20.5 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Nu vă faceţi griji pentru cantitatea de colesterol din maioneză. Aceasta este prea mică (sub 5% din necesarul zilnic per porţie) pentru a avea un impact serios asupra nivelului de colesterol din sânge.
Ca beneficii această mâncare vă aduce foarte mulţi antioxidanţi din usturoi, ceapă verde şi lămâie.
Ingrediente pentru opt porţii
– 350 grame conopidă crudă (doar inflorescenţele);
– 150-200 grame maioneză făcută în casă;
– o legatură ceapă verde;
– usturoi;
– lămâie;
– sare.
Mod de preparare
Se curăţă conopida, se rupe în bucaţi mai mici, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Se lasă la fiert aproximativ 30-40 de minute (până este fiartă bine).
După ce a fiert se scurge şi se lasă câteva minute să se răcească.
Se toacă foarte mărunt (mie mi-a ieşit cam mare) şi se pune în vasul final. Peste ea se adaugă maioneza făcută în casă, ceapa verde tocată mărunt (doar frunzele) şi usturoiul pisat (după gust).
Opţional se mai poate adauga puţin suc de lămâie.
Se drege de sare şi se introduce la frigider unde poate fi pastrată pentru 2-3 zile.
Costuri
Costurile pentru opt porţii de conopidă cu usturoi şi ceapă verde sunt de aproximativ 6-8 RON (preţuri 2014).
Sunt curioasă şi am să prepar această reţetă. Pare foarte simplă şi rapidă. Merci mult pentru idee.