Îngheţată de vişine
Îngheţata de vişine cu zmeură şi cătină reprezintă desertul ideal pentru persoanele care doresc să îşi păstreze silueta fără să renunţe la porţia de desert.
Pentru că ingredientele folosite suferă o procesare minimă îngheţata de vişine conţine aproape toată cantitatea de nutrienţi din acestea (acid ascorbic, antociani, vitamina A, seleniu, fier etc.).
Timp de execuţie 10 minute Complexitate redusă
|
|
Valori nutritive/porţie
|
|
Calorii
|
115
|
Glucide
|
18 g
|
Proteine
|
4 g
|
Lipide
|
3 g
|
Valorile prezente în tabel sunt orientative
|
Pentru realizarea acestei reţete se pot folosi atât fructe congelate cât şi fructe proaspete.
Ingrediente pentru opt porţii
– 300 grame vişine fără sâmburi;
– 50 grame zmeură;
– 25 grame cătină;
– un ou;
– 500 ml lapte integral;
– 100 grame miere;
– un plic zahăr vanilat.
Mod de preparare
Îngheţata de vişine se prepară foarte uşor, amestecul fiind gata în maxim 10 minute.
Ca şi în cazul îngheţatei de fructe de pădure, fructele se cântăresc şi se pun în blender, peste ele se toarnă laptele şi se mărunţesc fin.
Dupa ce s-a obţinut consistenţa dorită se adaugă celelalte ingrediente (oul crud, mierea şi zahărul vanilat), se omogenizează maxim două minute şi se introduce la rece în recipiente închise.
Cantitatea de miere folosită în această reţetă este orientativă şi fiecare persoană o poate adapta dupa cum doreşte. Trebuie să ţineţi cont ca o cantitate mai mare de miere creşte şi numărul de calorii al unei porţii de îngheţată de vişine.
Pentru a limita formarea cristalelor de gheaţă, fructele trebuie ţinute la congelator până îngheaţă şi apoi folosite la realizarea acestei reţete. Celelalte ingrediente trebuie ţinute la frigider.
Costuri pentru opt porţii
Costurile pentru opt porţii de îngheţată de vişine sunt de 12 – 14 RON (preţuri 2014).
Mod de servire
Se scoate de la congelator cu 10 minute înainte de a fi servită.