Îmi place foarte mult supa de roșii și de aceea m-am gândit că este momentul să încerc să fac și acasă. Rezultatul a fost peste așteptări.

Merită să o încercați – se face destul de ușor. Supa care se pune în ea vi se poate părea ceva mai greu de făcut, însă există și aici o scăpare – eu am reutilizat o supă de vită (doar zeama) pe care nu mai aveam chef să o mănânc.

Această supă este foarte ușoară și nutritivă (conține o cantitate însemnată de licopen) și cred că merge perfect la cină cu niște crutoane lângă.

Calculul valorii nutritive a fost făcut pentru varianta cu supă bază de legume. Dacă se utilizează altă supă va crește cantitatea de grăsimi din supa de roșii (nu este o problemă, dar doar așa ca să știți).

Utilizarea unei supe care a avut carne va contribui destul de mult și pe partea de gust.

Timp de execuţie 55-60 minute Complexitate redusă
Valori nutritive/porție
Calorii
155
Glucide
21,5 g
Proteine
3,4 g
Lipide
6,1 g
Valorile prezente în tabel sunt orientative

Ingrediente pentru șase porții de supă de roșii
– 1.5 kg de roșii coapte;
– 8-900 ml supă de legume, de pui, porc sau vită;
– un morcov mic-mediu;
– o ceapă roșie;
– 3-4 căței mari de usturoi;
– o legătură de pătrunjel;
– un ardei gras roșu;
– 30 grame orez brun;
– 30 ml ulei de măsline;
– o linguriță zahăr brun;
– o linguriță rasă de boia afumată;
– sare și piper.

Mod de preparare supă de roșii
Se opăresc roșiile pentru câteva minute, se scot și se lasă la răcit. Se curăță de pielițe.

Se bagă la blender și se omogenizează.

Se toacă mărunt ceapa, ardeiul și usturoiul.

Se rade pe răzătoarea mare morcovul.

Ceapa, ardeiul, morcovul și usturoiul se pun la călit în uleiul de măsline. Se călesc ușor, până când ceapa devine translucidă.

Se adaugă roșiile, supa, zahărul brun, boiaua afumată, piperul și sarea. Se lasa la foc mediu cu capac pentru aproximativ 20 de minute.

Într-un alt vas se pune la fiert orezul în aproximativ 200 ml apă. După ce fierbe se adaugă cu apă cu tot peste supa de roșii.

Se toacă pătrunjelul și se adaugă în supă. Se mai lasă la fiert 5-10 minute, cu capac.

Dacă este necesar se mai drege de sare și piper.

supa de rosiiCosturi
Costurile pentru șase porții de supă de roșii sunt de aproximativ 12-13 RON (prețuri 2017).

Mod de servire
Se poate servi caldă sau rece, cu crutoane. Se poate pune și puțină smântână.

Print Friendly, PDF & Email